Chára zahviezdil a rozhodol zápas, Gáborík opäť nenastúpil

V troch stredajších zápasoch NHL sa do akcie zapojili dvaja Slováci. Kým Marián Gáborík nehral a Andrej Sekera nebodoval, Zdeno Chára pre fanúšikov spod Tatier po dlhšom čase pripravil dôvod na radosť.

Chára hviezdou zápasu, ktorý rozhodol

Na góly Ricka Nasha odpovedal o tri minúty neskôr Riley Nash a Boston sa už nepozeral dozadu. Zdeno Chára do konca prvej tretiny poslal svoj tím do vedenia a nakoniec to viedlo až k triumfu 6:1 nad Rangers, po ktorom „Medvede“ strácajú na Tampu už len bod. Kapitán Bruins sa stal druhou hviezdou duelu, keď okrem víťazného gólu zaznamenal aj asistenciu. Dva góly strelil Patrice Bergeron, Tim Schaller a Sean Kuraly sa tiež trafili do čierneho. V bráne dostal tentokrát priestor Anton Chudobin, ktorý kryl 21 striel. Jeho náprotivok, Henrik Lundqvist, inkasoval štyri góly zo 16 striel a v 28. minúte prenechal miesto v bráne Ondřejovi Pavelcovi. Český brankár následne zastavil 16 z 18 striel. Chára odohral 18 a pol minúty. Pripísal si aj dva plusové body a bránu ohrozil piatimi strelami. Kým jeho Boston vyhral štvrtý zápas po sebe, New York rovnaký počet duelov v sérii prehral. Zápas okorenili aj dve bitky medzi Adamom McQuaidom a Codym McLeodom.

Odporúčame:
Chára ukončil suchoty Slovákov. Úspešné ťaženie si užíva

McDonagh: Zápas s Bruins bol jeden z najhorších v mojej kariére

Hviezdy duelu: 1. P. Bergeron, 2. Z. Chára, 3. A. Chudobin (všetci BOS)

Kings bez Gáboríka porazili Oilers, Sekera nebodoval

Connor McDavid potvrdil formu, keď prihrával na kontaktný gól Leona Draisaitla a potom sám vyrovnal stav na 2:2. Tento stav vydržal až do záveru tretej tretiny, keď o výhre Los Angeles 5:2 nad Edmontonom rozhodol nováčik Paul LaDue. Vedenie Kings vypracovali Kyle Clifford a Adrian Kempe, víťazstvo poistili gólmi do prázdnej brány Alex Iafallo a Anže Kopitar. Darcy Kuemper pomohol ku štvrtej výhre z ostatných piatich duelov 25 zákrokmi, Cam Talbot ich urobil o dva menej. Kým v drese Oilers odohral Andrej Sekera 15 a po minúty, v drese Kings sme Mariána Gáboríka nevideli. V druhom zápase po sebe bol zdravým náhradníkom. Jeho spoluhráč Drew Doughty zaznamenal svoju 300. asistenciu kariéry, ktorá bola aj jeho 400. bodom. Toľko v histórii tímu z obrancovi nazbieral už len Rob Blake. Draisaitlov gól ukončil Kuemperovu sériu bez inkasovania na čísle 193:58, len vyše osem minút od klubového rekordu Jonathana Quicka (202:11).

Hviezdy duelu: 1. P. LaDue (LAK), 2. C. McDavid (EDM), 3. A. Kempe (LAK)

Van Riemsdyk a Andersen doviedli Toronto k výhre nad Nashvillom

James van Riemsdyk skóroval v normálnom hracom čase a uspel aj v siedmej sérii nájazdov, Frederik Andersen predviedol 44 zákrokov a Toronto porazilo Nashville 3:2, aby vyhralo šiesty zápas z posledných siedmich. Do čierneho sa trafil aj Kasperi Kapanen. Prvou hviezdou duelu bol Andersen, ktorý ukázal, že to na Predators vie. Bilanciu vo vzájomných dueloch si vylepšil na 7-1-0. „Freddie musel byť dobrý. Je to dobré pre Freddieho aj pre nás – získali sme tie dva body,“ poznamenal tréner Mike Babcock. Kormidleníka mohol mrzieť len premrhaný náskok. Maple Leafs viedli 2:0 predtým, ako skórovali Colton Sissons a Viktor Arvidsson. Pekka Rinne opustil duel s 30 zákrokmi a prišiel o svoju sériu ôsmich víťazstiev po sebe. Nashville prišiel o sériu troch výhier.

Hviezdy duelu: 1. F. Andersen (TOR), 2. J. van Riemsdyk (TOR), Pekka Rinne (NSH)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
Z. Chára (BOS) 18:34 1 1 2 +2 0 5 1
A. Sekera (EDM) 15:36 0 0 0 0 0 0 0



Autor: Jozef Struhár | Vydané: 08. 02. 2018 | Rubrika: Sumáre


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL