Burke odhalil, čoho sa Flames vo výmenách nechcú vzdať

Tím Calgary Flames by mohol patriť medzi tie kluby, ktoré sa budú pred prestupovou uzávierkou snažiť získať nejaké posily. Hodil by sa mu krídelník, ale Brian Burke tvrdí, že nakoniec k jeho angažovaniu nemusí dôjsť.

Prezident kanadského tímu pre Sportsnet 590 povedal, že sa rozprával s generálnym manažérom Bradom Trelivingom o tom, ako pred 26. februárom zlepšiť mužstvo. Krídelníka by tím potreboval, ale mohol by túto potrebu vyriešiť interne.

„Myslím si, že to, čo potrebujeme, je krídelník, ktorý vie strieľať góly. Toho však budeme mať čoskoro späť,“ povedal Burke, ktorý myslel zraneného krídelníka Krisa Versteega. Ten sa už vrátil na ľad a čoskoro by sa mohol vrátiť do zostavy. „Je pre nás dôležitý. Pokryje tú potrebu.“

Jednoduchým a pohodlným riešením je aj angažovanie hráča, ktorému po sezóne vyprší kontrakt. Hodí sa to, ak ste napríklad tretím tímom divízie ako Flames. Tých však takáto výmena odrádza z jedného dôvodu – museli by sa zrejme vzdať draftových volieb.

„Nemáme veľa draftových volieb a na drafte nebudeme vyberať skôr ako v treťom kole, takže nemôžeme využiť prestupovú uzávierku na získanie hráča do konca sezóny za relatívne vysokú draftovú voľbu. A voľby z roku 2019 nebudeme využívať, pokiaľ to nebudú mimoriadne okolnosti,“ dodal Burke.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 08. 02. 2018 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL