Halák striedal Greissa v divokom zápase proti Tatarovi

V ôsmich piatkových zápasoch NHL sa predstavila štvorica Slovákov. Z výhry sa tešil iba Jaroslav Halák, ktorý odchytal posledných 13 minút v súboji s Tomášom Tatarom. Andrej Sekera sa zranil. Brock Nelson strelil hetrik, Matt Barzal opäť nazbieral päť bodov.

Halák bol súčasťou veľkého obratu, Tatar nebodoval

Päť a pol minúty pred koncom prehrávali Islanders o tri góly. A potom to prišlo – Tyler Bertuzzi dostal vyšší trest za sekanie, newyorský tím to využil naplno a strelil počas presilovky štyri góly. Mike Green potom Detroitu zabezpečil aspoň bod, keď vynútil predĺženie 29 sekúnd pred koncom tretej tretiny. V ňom o triumfe Isles 7:6 rozhodol Brock Nelson, ktorý zavŕšil hetrik. Do čierneho sa trafili aj Jordan Eberle, Anders Lee, Nick Leddy a Josh Bailey. Mathew Barzal nazbieral päť asistencií, čo sa mu ako jedinému nováčikovi v histórii podarilo druhýkrát v sezóne. Súčasťou obratu bol aj Jaroslav Halák, ktorý kryl šesť striel zo siedmich po tom, čo v bráne nahradil Thomasa Greissa. Ten inkasoval päť gólov z 32 striel. Okrem Greena z hráčov Red Wings triafali presne aj Anthony Mantha, Martin Frk, Henrik Zetterberg, Darren Helm a Niklas Kronwall. Ani v jednom zo šiestich gólov nemal prsty Tomáš Tatar, ktorý odohral 16 minút a deväť sekúnd. Petr Mrázek inkasoval sedem gólov z 29 striel.

Odporúčame:
Video: Šialený zápas v New Yorku. Islanders skórovali štyrikrát v jednej presilovke

Video: Nelson rozhodol divoký zápas druhým hetrikom v NHL

Hviezdy duelu: 1. B. Nelson (NYI), 2. M. Barzal (NYI), 3. H. Zetterberg (DET)

St. Louis ukončilo dve bodové série Winnipegu

Vladimir Tarasenko strelil dva góly, Alex Steen pridal ku víťaznému gólu asistenciu a St. Louis zvíťazilo vo Winnipegu 5:2. Ukončilo mu osemzápasovú bodovú sériu celkovo a 11-zápasovú na domácom ľade. Skórovali aj Patrik Berglund a dvojbodový Jaden Schwartz, ktorý trafil prázdnu bránu tri sekundy pred koncom zápasu. Jake Allen prispel ku siedmej výhre v posledných desiatich dueloch 20 zákrokmi. Prekonali ho dvojbodový Kyle Connor a Patrik Laine v presilovke, ktorí znižovali stav z 0:3 na 2:3. Connor Hellebuyck predviedol 22 zákrokov, ale nezabránil prvej domácej prehre Jets v riadnom hracom čase od 14. decembra. Nepomohol im ani návrat Marka Scheifeleho do akcie. Slovenský útočník Marko Daňo odohral v ich drese iba šesť minút s jedným bodyčekom počas deviatich striedaní. Blues hrali bez zraneného Joela Edmundsona.

Hviezdy duelu: 1. V. Tarasenko (STL), 2. K. Connor (WPG), 3. A. Steen (STL)

Gibson vychytal výhru Ducks nad Oilers pri návrate, Sekera nedohral

John Gibson predviedol 30 zákrokov pri návrate do akcie po štvorzápasovej absencii a doviedol Anaheim k výhre 3:2 nad Edmontonom, tretej domácej v sérii. Postarali sa o ňu dvojbodový Hampus Lindholm, Corey Perry a Ryan Kesler. Anton Slepyšov a Kris Russell strelili góly Oilers, ktorí prehrali druhý zápas po sebe a tretí z posledných štyroch. Cam Talbot sa prezentoval 31 zákrokmi. Slovenský obranca Andrej Sekera predčasne opustil duel už v prvej tretine po zásahu pukom do tváre. Stihol odohrať tri a pol minúty so ziskom mínusového bodu. Bol pri otváracom góle Lindholma, ktorého strelu si nechtiac zrazil korčuľami do vlastnej brány. Kanadský tím prišiel pre zranenie aj o Drakea Caggiulu.

Odporúčame:
Nešťastný Anaheim. Sekera proti nemu utrpel opäť zranenie

Hviezdy duelu: 1. C. Perry, 2. H. Lindholm, 3. J. Manson (všetci ANA)

Zibanejad rozhodol o výhre Rangers nad Flames

Mike Zibanejad strelil presilovkový gól v 53. minúte, aby ním rozhodol o výhre Rangers 4:3 nad Calgary, ktorou newyorský tím ukončil sériu štyroch prehier. Rick Nash pred ním vyrovnával stav zápasu po tom, čo New York neudržal dve jednogólové vedenia po góloch Kevina Hayesa a Michaela Grabnera. Flames viedli po dvoch tretinách 3:2, keď na prvý inkasovaný gól zareagoval svojím prvým presným zásahom v NHL Brett Kulak a na druhý Curtis Lazar s Matthewom Tkachukom. V bráne víťazného mužstva stáli obaja brankári. Ondřej Pavelec kryl sedem striel z ôsmich, ale na konci prvej tretiny sa zranil. Henrik Lundqvist následne predviedol 28 zákrokov. Mike Smith urobil 32 zákrokov a Calgary prišlo o trojzápasovú víťaznú sériu.

Odporúčame:
Video: Brett Kulak sa načakal na svoj prvý gól v NHL

Hviezdy duelu: 1. K. Hayes (NYR), 2. J. Miller (NYR), 3. M. Tkachuk (CGY)

Carolina ukončila série prehier na úkor Vancouveru

Sebastian Aho a Brett Pesce zaznamenali po góle a asistencii a Carolina zdolala Vancouver 4:1, čím ukončila sériu troch prehier doma i celkovo. Phillip DiGiuseppe strelil rozdielový gól, štvrtý pridal Justin Williams. Scott Darling chytil 21 z 22 striel pri jeho prvej výhre od 11. januára. Ako jediný na neho našiel recept Michael del Zotto, ktorý znižoval stav na 1:3. Jacob Markström urobil 29 zákrokov, ale neodvrátil štvrtú prehru Canucks po sebe celkovo a piatu na ľade súpera. V zostave im chýbali zranení Brock Boeser, Markus Granlund i Chris Tanev. Pesce otvoril skóre už v 14. sekunde duelu, len päť sekúnd za klubovým rekordom. Aho dosiahol hranicu 20 gólov aj v jeho druhej sezóne v NHL.

Hviezdy duelu: 1. B. Pesce, 2. S. Aho, 3. S. Darling (všetci CAR)

Quick doviedol Kings k výhre nad Panthers

Los Angeles opäť bez Mariána Gáboríka v zostave porazilo Floridu 3:1, aby si pripísalo tretiu výhru po sebe a piatu z posledných šiestich zápasov. Panthers, ktorí vyhrali predošlé štyri zápasy, vstúpili do duelu lepšie, keď po góle Aarona Ekblada viedli. Po ňom už však nikto neprekonal Jonathana Quicka, ktorý sa prezentoval 35 zákrokmi. Z jeho spoluhráčov sa v druhej tretine postarali o obrat Nick Shore a Jonny Brodzinski. Anže Kopitar pridal tretí gól v úvode tretej tretiny. Harri Säteri opustil duel s 23 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. J. Brodzinski (LAK), 2. D. Forbort (LAK), 3. A. Ekblad (FLA)

Seguin rozhodol o predĺžení víťaznej série Dallasu

Tyler Seguin sa ako jediný hráč presadil v samostatných nájazdoch v druhej sérii a rozhodol o víťazstve Dallasu 4:3 nad Pittsburghom, piatom v sérii celkovo a treťom na domácom ľade. Seguin skóroval aj v riadnom hracom čase, keď naštartoval obrat z 0:2 na 3:2 v závere prvej tretiny. Na listine strelcov ho doplnili John Klingberg a Dan Hamhuis. Jamie Benn prihral na všetky tri góly, Kari Lehtonen zastavil 34 striel a nájazdy Crosbyho, Malkina i Kessela. V riadnom hracom čase ho prekonali Riley Sheahan, Carl Hagelin vo vlastnom oslabení a Justin Schultz, ktorý vynútil predĺženie 73 sekúnd pred koncom duelu. Matt Murray ho opustil s 33 zákrokmi. Penguins prehrali tretí zápas vonku v sérii.

Seguinov rozhodujúci nájazd:


Hviezdy duelu: 1. J. Benn (DAL), 2. J. Schultz (PIT), 3. A: Radulov (DAL)

Beagle, Holtby natiahli mizériu Blue Jackets

Jay Beagle strelil svoj 50. gól v kariére, ktorým rozhodol o víťazstve Washingtonu 4:2 nad Columbusom. Jevgenij Kuznecov a Lars Eller zaznamenali po góle a asistencii, John Carlson taktiež skóroval, aby Capitals zdolali Blue Jackets v šiestom zápase po sebe. Braden Holtby k tomu prispel 35 zákrokmi. Recept na neho našli len Pierre Luc-Dubois a Artemij Panarin. Tím z Ohia sa v ostatnom čase veľmi trápi a prehral už piaty zápas po sebe. Sergej Bobrovskij pritom v celom zápase čelil len 17 strelám.

Hviezdy duelu: 1. J. Kuznecov, 2. B. Holtby, 3. L. Eller (všetci WSH)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (NYI) 6/7 (87,5 %) - - - - - - -
A. Sekera (EDM) 3:30 0 0 0 -1 0 0 0
M. Daňo (WPG) 5:59 0 0 0 0 0 0 1
T. Tatar (DET) 16:09 0 0 0 0 0 0 0



Autor: Marián Masaryk | Vydané: 10. 02. 2018 | Rubrika: Sumáre


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL