Tatarovi padol kameň zo srdca: Suchoty ukončené, mizéria zažehnaná

Slovenský útočník Detroitu Tomáš Tatar ukončil svoje gólové suchoty dvoma gólmi v nedeľnom zápase proti Washingtonu. Najmä jeho druhý gól bol dôležitý, pretože ním v predĺžení rozhodol o výhre 5:4.

Tatar však rozhodol aj o tom, že sa Red Wings nemuseli cítiť mizerne. Ak by totiž duel prehrali, druhýkrát po sebe by v tretej tretine prišli o trojgólové vedenie. V piatok prehrali s Islanders 6:7, hoci viedli 5:2. V nedeľu premrhali náskok 4:1.

„Obával som sa toho, že by to mohlo dopadnúť rovnako ako proti Islanders. Nechcete, aby sa vám to stalo. V piatok som sa po zápase cítil veľmi zle a ak by ste mali dva také zápasy po sebe, tak by to bolo už skutočne mizerné. Som teda rád, že sme získali tieto dva body,“ povedal Tatar pre AP.

Tatar po druhýkrát v sezóne zažil dvojgólový večer. Tentokrát ním ukončil osem zápasov trvajúce gólové suchoty a zaznamenal aj svoje prvé body po trojzápasovej odmlke. Celkovo má na konte 14 gólov a 24 bodov.

„Keď máte šance streliť gól a puk nechce prejsť do brány, tak sa určite cítite trochu frustrovane, najmä keď tím nevyhráva. Nie sú to dobré pocity. Keď skórujete, určite cítite, ako z vás opadne ten tlak,“ skonštatoval Tatar.

Dvadsaťsedemročný Dubničan je najproduktívnejším Slovákom v NHL. V tíme mu patrí šieste miesto v bodovaní a tretie medzi strelcami za Anthonym Manthom a Gustavom Nyquistom. Stále má šancu pokoriť do konca sezóny hranicu 20 gólov.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 12. 02. 2018 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL