Poznáme hviezdy uplynulého týždňa NHL! + video

Národná hokejová liga (NHL) v pondelok, ako zvyčajne, vyhlásila mená troch najlepších hráčov uplynulého týždňa. Stali sa nimi Claude Giroux, Johnny Gaudreau a Devan Dubnyk.

1. HVIEZDA – CLAUDE GIROUX (PHILADELPHIA FLYERS)

Kanadský center zaznamenal tri góly a tri asistencie v štyroch víťazných zápasoch. Bodoval v posledných troch, v dvoch z nich viackrát. Najviac mu vyšiel duel proti Montrealu (5:3), v ktorom si pripísal gól a dve asistencie, jeho šiesty trojbodový zápis v sezóne. Potom raz skóroval pri výhre nad Arizonou (4:3 SN) a na záver týždňa strelil gól a pridal asistenciu v súboji s Vegas (4:1). So 64 bodmi (18+46) v 56 zápasoch sezóny je v lige šiesty. Vlani pritom nazbieral 58 bodov v 82 dueloch.

2. HVIEZDA – JOHNNY GAUDREAU (CALGARY FLAMES)

Americký ľavý krídelník strelil dva góly a pridal päť asistencií v štyroch zápasoch s bilanciou 3-1-0. Aspoň bod získal v každom z nich, pričom v prvých dvoch viac ako jeden. Hneď na úvod zaznamenal šiesty trojbodový zápis sezóny s gólom a dvomi prihrávkami proti Chicagu (3:2). Potom si pripísal gól a asistenciu pri výhre nad New Jersey (3:2) a vo zvyšných dvoch raz asistoval. So 48 prihrávkami aj 66 bodmi v 56 zápasoch ročníka mu patrí druhé miesto v lige.

3. HVIEZDA – DEVAN DUBNYK (MINNESOTA WILD)

Skúsený kanadský brankár zaknihoval bilanciu 2-0-1 s úspešnosťou zákrokov 95 %, priemerom 1,96 inkasovaného gólu na zápas a jedným čistým kontom. To vychytal proti Chicagu (3:0) so 44 zákrokmi, čo je ich druhý najvyšší počet pri shutoute v klubovej histórii. Predtým zastavil 35 striel pri výhre nad St. Louis (6:2) a ďalších 36 pri prehre s Arizonou (3:4 PP). V tejto sezóne má bilanciu 22-10-6, úspešnosť 91,9 %, priemer 2,6 a štyri nuly.




Autor: Marián Masaryk | Vydané: 12. 02. 2018 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL