Tímy NHL, v ktorých malo Slovensko zastúpenie na každom poste

V Národnej hokejovej lige sa k dnešnému dňu predstavilo 85 hokejistov pochádzajúcich spod Tatier. Slovensko bolo zastúpené vo väčšine tímov a spomedzi tých súčasných hrali v každom okrem Vegas Golden Knights.

Niekde sa ich predstavilo menej, inde viac. Najviac ich pôsobilo v St. Louis Blues, Los Angeles Kings, New York Islanders – 11. Čo mali tieto tri tímy spoločné? Slováci v nich hrali na každom poste. To napríklad Chicago, v ktorom hrali desiati, povedať nemôže – nechytal zaň žiaden náš brankár.

A práve na tímy, v ktorých hrali slovenskí hokejisti na každom poste, sa teraz zameriame. Pochopiteľne, veľa závisí od brankárov, ktorých sa v lige veľa nepredstavilo. Napriek tomu sa však stalo, že v jednom takom tíme pôsobili aj dvaja – vo Washingtone chytal Rastislav Staňa i Jaroslav Halák. Ak vám napadne aj Montreal, kde pôsobili Halák a Peter Budaj, tak vedzte, že tam sme ešte nemali obrancu.

Práve tím z hlavného mesta Spojených štátov amerických sa radí medzi tie, v ktorých Slováci obsadili post brankára, obrancu i útočníka. Takých tímov bolo doteraz osem. Capitals sa pritom radia medzi päť, v ktorých by sa dokonca dala urobiť čisto slovenská šestka. Patria tam aj Blues, Kings, Islanders a Tampa Bay Lightning.

K ostatným tímom, v ktorých sme mohli vidieť slovenské meno v bráne, obrane i v útoku, patria Nashville Predators a Buffalo Sabres. Pri ňom možno podotknúť, že Halák zaň neodchytal ani jeden zápas. V jednom však robil náhradníka.

Tímy NHL, v ktorých pôsobil brankár, obranca i útočník zo Slovenska

Nasledujúce tímy sú zoradené od najväčšieho počtu Slovákov po najnižší:

St. Louis Blues (11):
Jaroslav Halák – Jaroslav Obšut, Peter Smrek – Ľuboš Bartečko, Pavol Demitra, Michal Handzuš, Vladimír Országh, Róbert Petrovický, Ladislav Nagy, Peter Sejna, Peter Šťastný.

Los Angeles Kings (11):
Peter Budaj – Andrej Sekera, Martin Štrbák, Ľubomír Višňovský – Pavol Demitra, Marián Gáborík, Michal Handzuš, Žigmund Pálffy, Ladislav Nagy, Jozef Stümpel, Igor Liba.

New York Islanders (11):
Jaroslav Halák – Zdeno Chára, Milan Jurčina, Branislav Mezei, Ľubomír Višňovský – Juraj Kolník, Vladimír Országh, Žigmund Pálffy, Róbert Petrovický, Miroslav Šatan, Richard Zedník.

Washington Capitals (10):
Rastislav Staňa, Jaroslav Halák – Milan Jurčina, Ivan Majeský – Peter Bondra, Ivan Čiernik, Andrej Podkonický, Roman Tvrdoň, Richard Zedník.

Tampa Bay Lightning (8):
Peter Budaj – Andrej Meszároš, Kristián Kudroč, Vladimír Mihálik – Martin Cibák, Zdeno Cíger, Róbert Petrovický, Richard Pánik.

Buffalo Sabres (6):*
Jaroslav Halák – Radoslav Hecl, Andrej Meszároš, Andrej Sekera – Milan Bartovič, Miroslav Šatan.

Nashville Predators (6):
Ján Lašák – Richard Lintner – Marián Cisár, Peter Ölvecký, Vladimír Országh, Marek Svatoš.

Colorado Avalanche (3):
Peter Budaj – Jaroslav Obšut – Marek Svatoš.

* - o zaradení Sabres do zoznamu možno polemizovať. Halák za nich neodchytal ani jeden zápas, ale obliekol si ich dres a robil v jednom dueli náhradníka.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 15. 02. 2018 | Rubrika: Magazín


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL