Gáborík urobil radosť svojmu novému trénerovi + video

Marián Gáborík zažil vo štvrtok premiéru v novom drese, akú by chcel zažiť každý. Gólom a asistenciou prispel k výhre Ottawy 3:2 nad Buffalom a tešil sa z postu prvej hviezdy zápasu.

„Sú to dobré pocity, keď pomôžete k víťazstvu,“ povedal Gáborík pre AP. „Máte z neho omnoho väčšiu radosť.“

Z Gáboríka sa zase tešil tréner Guy Boucher, ktorý ho zaradil na pravé krídlo prvého útoku k Mikeovi Hoffmanovi a Mattovi Ducheneovi. Táto trojica nakombinovala dokopy dva góly a štyri asistencie.



„Každý vie, čím bol v NHL. Dostal teraz príležitosť hrať s dobrými hráčmi ako Duchene, ktorý má už dlhšie formu a Hoffman. Myslím si, že dnes všetci traja odviedli dobrú prácu,“ skonštatoval Boucher.

Gáborík, ktorý odohral niečo vyše 18 minút, ukončil 13-zápasové čakanie na gól vďaka tečovaniu strely Erika Karlssona. Jeho ukážková prihrávka Derickovi Brassardovi bola ešte dôležitejšia – Senators vďaka nej vynútili predĺženie 31 sekúnd pred koncom tretej tretiny.

„Skutočne sa mi páčilo, že na konci urobil veľký rozdiel tým, ako rozumne to zahral. Nie veľa hráčov by si zachovalo rozvahu, aby takto poslali puk. Má veľa skúseností, z ktorých sme dnes ťažili. Tešíme sa na to, že z nich budem určite ťažiť aj naďalej,“ dodal Boucher.




Autor: Jozef Struhár | Vydané: 16. 02. 2018 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL