Senators sa údajne snažia vymeniť Colea i Karlssona

Nie je to tak dávno, čo sa predstava výmeny Erika Karlssona zdala nemožná. Ešte pred pár dňami hovorili renomovaní „insideri“, že nebude pred prestupovou uzávierkou pravdepodobná. Najnovšie správy však hovoria o tom, že by predsa len mohla nastať.

„Čokoľvek sa povie, je tu viera, že tím Ottawa Senators sa chce pokúsiť urobiť túto výmenu a Erik Karlsson tiež chce, aby sa stala. Posledné dva až tri dni tvrdo pracovali na tom, aby videli, či by sa mohla zrealizovať,“ poznamenal Elliotte Friedman pre Sportsnet.

Za najväčšieho favorita na zisk Švédových služieb sa považuje Tampa Bay. Podľa Friedmana sú však aj adepti, o ktorých sa vôbec nehovorí a mohli by vystúpiť z tieňa. Trochu sa hovorí o Nashville, hoci podľa Friedmana by David Poile mohol len umelo zvyšovať cenu Karlssona.

Chris Johnston v sobotu povedal, že sa v zákulisí povrávalo o veľkej výmene štyroch tímov, v ktorej mohli byť zahrnutí Ottawa, Tampa, Montreal a Vegas. Jej súčasťou by bol aj Bobby Ryan, ktorého sa Senators tiež snažia vymeniť. Odborník však neverí, že by sa zrealizovala.

Nick Kypreos zase tvrdí, že Steve Yzerman chce veľmi dotiahnuť Karlssona do Tampy, no Ottawa chce aj hráča zo zostavy Lightning. Generálny manažér floridského tímu pritom pred pár dňami vylúčil, že by niekoho z prvého tímu obetoval.

Okrem Karlssona by mohol opustiť hlavné mesto Kanady aj obranca Ian Cole, ktorého Senators získali nedávno z Pittsburghu. Johnston tvrdí, že Cole ani neodcestoval do Kanady, aby sa zbytočne nemuseli riešiť papierovačky súvisiace s jeho príchodom do krajiny.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 25. 02. 2018 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL