Tatar chce v novom drese strieľať viac gólov

Slovenský útočník Tomáš Tatar vie veľmi dobre, prečo je teraz súčasťou Vegas Golden Knights. Z Detroitu ho do nového tímu NHL priviedli preto, aby strieľal góly. Uvedomuje si, že do neho v novom pôsobisku vkladajú veľké nádeje, čo so sebou prináša aj tlak.

„Snažím sa na to príliš nemyslieť,“ povedal Tatar, ktorý bude mať na drese reprezentačnú 90-ku. „Jednoducho chcem pomáhať tak veľmi ako môžem. Dúfajme, že sem, do tejto víťaznej kultúry, zapasujem.“

Dvadsaťsedemročný Dubničan strelil v 62 zápasoch pred výmenou 16 gólov. Možno mu zmena scenérie pomôže tento počet ešte zvýšiť. Aj on samotný by bol rád, ak by v novom drese strieľal viac gólov.

Inak ho však teší to, kde sa ocitol. Vegas má šancu bojovať v play-off a samotné mesto mu poskytne široké spektrum aktivít pre voľný čas. Aj preto bolo prekvapenie z tejto výmeny skôr príjemné ako nepríjemné.

„Bol som skutočne nadšený a trochu aj šokovaný. Počujete rôzne špekulácie. Keď som však počul o Vegas, bol som veľmi nadšený. Odohral som tu jeden zápas a v aréne bola špeciálna atmosféra. Mal som zimomriavky, keď som tu hral,“ prezradil Tatar.

Tatar svoj debut v drese Golden Knights zažil v utorkovom zápase proti Los Angeles. Bodovať sa mu nepodarilo a netešil sa ani z výhry. Inak to však bol z jeho strany slušný debut a na ľade si to po opadnutí nervozity užíval.

„Na začiatku som bol trochu nervózny, ale potom sme skórovali a to ma povzbudilo. Nevyhrali sme, takže to bol trochu ťažší zápas, ale pre mňa to bola dobrá skúsenosť. Na ľade som sa cítil skvelo, chlapci mi veľmi pomohli, neustále so mnou komunikovali, takže mi to uľahčili. Bolo by však úžasne, ak by sa zápas skončil víťazne,“ dodal Tatar.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 28. 02. 2018 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL