Sekera je mentálne v poriadku, podľa McLellana by sa mu hodilo dobré leto

Slovenský obranca Andrej Sekera to má v tejto sezóne náročné. Po dlhej absencii sa vrátil k športu, ktorý miluje, ale ktorý nemôže hrať v rámci svojich schopností. Fyzické obmedzenia však neoslabujú jeho mentálnu silu.

„Neskláňam hlavu a nerobím si starosti. Viem, aký typ hráča som a viem, ako dokážem hrať. Verím si. To je všetko, čo môžem robiť. Keď som sa vracal, vedel som, že nebudem hrať tak ako som hral predtým pre všetok ten čas, ktorý som vynechal. Viem však, čo dokážem a snažím sa využívať moje silné stránky,“ povedal Sekera pre Edmonton Sun.

S kolenom už bojnický rodák nemá žiadne problémy. Napriek tomu nie je ľahké dohnať sedemmesačnú absenciu a 34 zápasov, ktoré v tomto ročníku vynechal, zatiaľ čo ostatní hráči sa dostali do tempa. Sekera je už zmierený s tým, že ich v tejto sezóne nedobehne.

„Mentálne som v poriadku. Neobávam sa o moje koleno. Chcem sa len jednoducho dostať do rytmu. Čím viac hrám, tým lepšie hrám. Snažím sa koncentrovať práve na to a uvidíme, kam ma to dovedie,“ poznamenal Sekera.

Hlavný tréner Todd McLellan nemôže dôverovať Sekerovi tak ako v minulosti a nasadzuje ho prevažne len v treťom obrannom páre. Jeho priemerný čas na ľade klesol medziročne z 21:28 na 16:09.

„Je to extrémne náročné. Každý, kto sa venoval športu, mal takýto typ zranenia a vracal sa do hry v strede sezóny, vie, že idete proti vetru bez ohľadu na to, ako tvrdo pracuje a v akej kondícii je,“ skonštatoval McLellan.

Sekerovi na pohode určite nepridalo ani zranenie tváre, pre ktoré nedávno vynechal päť zápasov. V klube veria, že mu leto pomôže a v novej sezóne bude opäť tam, kde kedysi býval.

„Je to pre neho ťažké. Mal niekoľko skutočne ťažkých zápasov a mal aj niekoľko dobrých. Snažíme sa mu dodať sebadôveru a to bude naším cieľom až do konca sezóny. Budeme s ním pracovať, budeme ho podporovať. Stále si myslíme, že do budúcna je pre nás skvelým hráčom. Hodilo by sa mu dobré leto a potom by vrátil späť ako znovuzrodený,“ dodal McLellan.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 04. 03. 2018 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL