Smith urobil veľký krok k návratu do akcie

Skúsený brankár Mike Smith trénoval v utorok so spoluhráčmi z tímu Calgary Flames po prvýkrát od zranenia dolnej časti tela, ktoré utrpel 11. februára.

Smith pôvodne neodcestoval s tímom na výjazd pre chrípku, ale pripojil sa k nemu v utorok v Buffale. Napriek tomuto veľkému pokroku je stále nejasné, kedy by sa mohol vrátiť aj do súťažného zápasu.

„Bolo fajn byť späť na ľade spolu s chlapcami. Už to bolo dlho, čo som trénoval. Trochu som pracoval s trénerom brankárov a cítil som, že prišiel čas, aby som to otestoval aj so strelcami a rôznymi situáciami. Bolo to fajn,“ povedal Smith pre klubový web.

Smith priznal, že stále pociťuje trochu bolesti, ale berie to ako normálnu súčasť každého zranenia, keď sa zvýši záťaž. Svoju situáciu berie deň po dni a dúfa, že sa čoskoro vráti do akcie.

Tridsaťpäťročný Kanaďan má v tejto sezóne bilanciu 23-16-6 s 92,1% úspešnosťou zákrokov a priemerom 2,53 inkasovaného gólu na zápas. Flames majú počas jeho absencie bilanciu 3-6-2 a sú mimo postupových pozícií.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 07. 03. 2018 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL