Tavares: Práve teraz to nie je vôbec zábavné

Hráči tímu New York Islanders dostali v utorok vo Vancouveri voľno. Možno im to pomôže prečistiť hlavy po ťažkej sérii zápasov, ktorú neznáša dobre ani hviezdny kapitán John Tavares.

Islanders v pondelok prehrali s Canucks napriek tomu, že v prvej tretine dominovali a v druhej viedli už o dva góly. Prehra bola ich siedma v poradí a momentálne strácajú na play-off už šesť bodov.

„Či je to mentálna stránka alebo len vykonávanie niektorých akcií, musíme nájsť spôsob, ako to napraviť,“ povedal Tavares pre Newsday. „Nikto nás nebude ľutovať... Samozrejme, práve teraz to nie je pre nás vôbec zábavné.“

Hlavný tréner Doug Weight pred pondelkovým zápasom prízvukoval svojim zverencom, aby zostávali pozitívni. Po zápase však v takej nálade byť nemohli. Neudržal sa ani kormidelník, ktorý ich skritizoval za niekoľko „hlúpych“ akcií.

Teraz bude mať newyorský tím o čosi voľnejší rozpis, keď odohrá tri zápasy za deväť dní. To umožní mužstvu absolvovať dobré tréningy a takisto načerpať sily pred záverečnými zápasmi, v ktorých pôjde o všetko.

„Cestovanie vás v sezóne trochu zoderie. Všetky tie nalietané míle, nastupovanie o tretej či štvrtej ráno, časové zmeny. Keď dostanete pár dní voľna medzi zápasmi, tak to chlapcov zomkne, čo je skutočne dobré. Absolvujete aj pár dobrých tréningov,“ poznamenal Tavares.

Islanders absolvujú v stredu tréning v Edmontone, vo štvrtok ich tam bude čakať zápas. Následne pôjdu autobusom do Banffu, kde budú v peknom horskom rezorte trénovať v piatok a v sobotu. Potom sa autobusom presunú do Calgary, kde v nedeľu uzavrú výjazd.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 07. 03. 2018 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL