Marinčin je najväčším luxusom Marlies

Tím Toronto Marlies, ktorý je zálohou Maple Leafs v nižšej AHL, o peniaze núdzu nemá. Niekoľko jeho hráčov poberá na pomery nižšej ligy nadštandardné platy, pričom kráľom všetkých je slovenský obranca Martin Marinčin.

Košický rodák je najlepšie plateným hráčom tímu, keď v tejto sezóne zarába 1,3 milióna amerických dolárov. Nad miliónovou hranicou je i brankár Calvin Pickard s platom 1,075 milióna dolárov. Nadštandardný plat majú aj útočníci Colin Greening (750 000 USD), Ben Smith (650 000 USD) a Chris Mueller (400 000 USD).

„Je to neskutočné. Niektorí ľudia nás nazývajú 32. tímom NHL preto, koľko peňazí tento tím má. Z toho čo som počul, tak všetko sa to tu zmenilo pred štyrmi rokmi, keď sem prišlo nové vedenie,“ povedal Greening pre CBC.

Hlboké vrecká Marlies môžu tešiť Marinčina i jeho spoluhráčov. Tím je aj vďaka nim v posledných rokoch jedným z najlepších v súťaži. V tejto sezóne má za cieľ zisk Calderovho pohára. V doterajšom priebehu základnej časti potvrdzuje ambície najlepšou bilanciou v AHL.

Marinčin k úspechom tímu prispel aj solídnym počtom bodov – v 38 dueloch strelil tri góly a pridal 13 asistencií. Na konte má aj 16 trestných minút a 32 plusových bodov, s ktorými mu patrí prvé miesto v celej lige.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 07. 03. 2018 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL