Eberle sa vracia do Edmontonu. Hádam ma nevybučia, dúfa

Jordan Eberle si v stredu pripomenul, aké je to hrať hokej na takom hokejovom trhu, aký je v kanadskom Edmontone. Útočník Islanders bol deň pred svojím prvým zápasom na ľade Oilers od výmeny obklopený množstvom kamier.

A práve takúto pozornosť niektorí hráči nemajú v láske a ovplyvňuje ich negatívne najmä v období, keď si prechádzajú herným trápením. A presne to sa stalo aj Eberlemu, ktorý bol v minulom júni vymenený do New Yorku za Ryana Stromea po siedmich sezónach v Edmontone.

„Toto je úžasné miesto na hranie hokeja,“ povedal Eberle s tým, že aj napriek kritike na jeho osobu nemohol povedať na novinárov zlé slová. „Médiá neboli nikdy nespravodlivé. Ukazujú, ako sa veci majú. Ak nehráte dobre, tak vám to dajú najavo.“

Napriek tomu si rodák zo Saskatchewanu pochvaľuje, že v novom pôsobisku našiel väčší pokoj.

„Samozrejme, tam určite nie ste sledovaní tak pozorne. Hranie na Long Islande je však podceňované a vzhľadom na základňu fanúšikov a podobné veci nedostáva dostatočný kredit. No, samozrejme, pozornosť médií nie je taká vysoká ako tu. Možno je to však pre vás dobré, lebo vám to trochu udržiava sebadôveru,“ poznamenal Eberle.

Dvadsaťsedemročný hokejista nie je sklamaný zo svojho doterajšieho pôsobenia v New Yorku a tvrdí, že je to dobré miesto pre hráča, ktorý potreboval nový začiatok. Dokumentuje to aj jeho 23 gólov, s ktorými je tretím najlepším strelcom tímu. Dokopy nazbieral 47 bodov.

Vo štvrtok sa bude chcieť tešiť z víťazstva a nie len preto, že by prišlo proti bývalému tímu. Jeho Islanders totiž ťahajú sedemzápasovú sériu prehier. Dúfa však, že mu náladu zlepší aj privítanie fanúšikov, hoci si nie je istý, ako ho privítajú.

„Nie som si skutočne istý, čo mám očakávať. Som nadšený. Mám na toto miesto veľa dobrých spomienok. Dúfajme, že ma nevybučia. Dúfajme, že ma privítajú vrúcne,“ dodal Eberle.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 08. 03. 2018 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL