Chára skóroval pri prehre s Jurčom, Pánik vyhral

V štyroch nedeľných zápasoch NHL sa predstavila aj trojica Slovákov. Dvaja na seba narazili v Chicagu, kde Zdeno Chára skóroval v súboji s Tomášom Jurčom. Richard Pánik sa tešil z výhry na nulu. Halákov kolega vychytal triumf s 50 zákrokmi.

Chára strelil jediný gól Bostonu pri prehre v Chicagu

Z hrdinu babrákom. Tak by sa dal opísať odvetný zápas medzi Bostonom a Chicagom z pohľadu Zdena Cháru. Jeho tím dlho prehrával 0:1, ale slovenský obranca v strede tretej tretiny vyrovnal stav na 1:1 svojím siedmym gólom v sezóne. V 57. minúte však vysokou hokejkou nešťastne trafil Brandona Saada a dostal štyri trestné minúty. Domáci tím presilovku využil už po 18 sekundách, keď dvojbodový Patrick Kane rozhodol o výhre Blackhawks 3:1. Smoliar Chára mal prsty aj v treťom góle Brenta Seabrooka, pretože tesne pred ním odišiel z trestnej lavice rovno na striedačku a nechal strelcovi gólu voľný priestor. Kapitán Bostonu odohral necelých 19 minút aj s plusovým bodom, tromi strelami, dvomi bodyčekmi a dvomi blokmi. Gól bol jeho prvý od 13. februára. Chicago poslal do vedenia Arťom Anisimov, ktorý v presilovke tečoval strelu Jonathana Toewsa. Ten vystrelil práve cez Cháru, ktorý sa s 1 417 duelmi v NHL dostal na delené 33. miesto historického poradia. Toews prihral na všetky tri góly, Erik Gustafsson na dva. Anton Forsberg predviedol 31 zákrokov, o päť menej ako Anton Chudobin. Tomáš Jurčo ho strelecky ohrozil raz. Počas takmer 14 a pol minúty v akcii tiež rozdal jeden bodyček a odobral jeden puk súperovi. Bruins prišli o šesťzápasovú sériu výhier a prehrali tretí zápas vonku po sebe. Chicago im vrátilo sobotnú prehru 4:7 v Bostone.

Chárov 7. gól v sezóne:


Hviezdy duelu: 1. P. Kane, 2. A. Forsberg (obaja CHI), 3. A. Chudobin (BOS)

Ekman-Larsson zariadil futbalovú výhru Arizony nad Vancouverom

Oliver Ekman-Larsson využil v 36. minúte presilovú hru, čím rozhodol o domácom víťazstve Arizony 1:0 nad Vancouverom. Od vstupu do NHL v sezóne 2010/11 strelil už 27 víťazných gólov, najviac spomedzi všetkých obrancov v lige. Darcy Kuemper zastavil všetkých 27 striel súpera pri jeho štvrtom čistom konte v ročníku a 11. v kariére. Bolo však pre neho prvé v drese Coyotes, ktorí vyhrali štvrtý zápas z posledných šiestich a 10. z ostatných 15. V tretej tretine ich Canucks prestrieľali pomerom 13:4, ale ani 23 zákrokov Jacoba Markströma neodvrátilo tretiu prehru v sérii. Slovenský útočník Richard Pánik na neho vyslal štyri strely a rozdal aj štyri bodyčeky, pričom odohral 16 a pol minúty. Púštny tím vyhral tretí domáci duel po sebe. V celom zápase boli len tri vylúčenia, z toho dve na strane hostí.

Pánikova veľká gólová šanca:


Hviezdy duelu: 1. D. Kuemper, 2. O. Ekman-Larsson, 3. C. Keller (všetci ARI)

Nováčik Gibson vychytal triumf Islanders v Calgary

Christopher Gibson odchytal životný zápas. S 50 zákrokmi, jeho osobným maximom, doviedol New York Islanders k výhre 5:2 v Calgary, ktorá znamenala koniec osemzápasovej série prehier. Pre nováčika v maske to bol prvý triumf v sezóne a druhý v kariére. Anders Lee strelil dva góly, druhý do prázdnej brány. Johnny Boychuk si pripísal gól a dve asistencie, Jordan Eberle vsietil víťazný gól, skóroval aj dvojbodový Nick Leddy. John Tavares a Casey Cizikas dvakrát asistovali pri prvom víťazstve Islanders na aktuálnom výjazde. Predĺžili si bodovú sériu na štyri zápasy a na play-off strácajú sedem bodov. Gibson sa stal len druhým nováčikom v klubovej histórii s aspoň 50 zákrokmi v zápase po Billym Smithovi (55). Tavares sa s 340 prihrávkami v NHL dostal na piate miesto historického poradia tímu. O góly Flames sa postarali dvojbodový Johnny Gaudreau a Mark Giordano, kým Mike Smith opustil jeho prvý duel od 11. februára s 22 zákrokmi. Kanadský tím prišiel o krátku sériu dvoch výhier aj o zraneného Matthewa Tkachuka.

Odporúčame:
Smithovi návrat nevyšiel. Spoluhráčov vyzval k zlepšeniu

Nie Halák, ale Gibson pomohol Islanders ukončiť sériu prehier

Hviezdy duelu: 1. Ch. Gibson, 2. J. Boychuk (obaja NYI), 3. M. Giordano (CGY)

Penguins zdolali Stars a vrátili sa na čelo divízie

Obhajca titulu zvíťazil nad Dallasom 3:1 a dostal sa na prvé miesto v Metropolitnej divízii o bod pred Washington. Tretí domáci triumf v sérii zariadili už v prvej tretine Patric Hörnqvist v presilovej hre a Jamie Oleksiak, ktorý strelil víťazný gól proti bývalému tímu. Hörnqvist dosiahol hranicu 20 gólov v piatej sezóne po sebe a celkovo ôsmykrát v kariére. Jevgenij Malkin spečatil výhru strelou do prázdnej brány a pridal asistenciu, Sidney Crosby ich získal dve a rovnaký počet mu chýba do méty 700 v kariére. Nováčik Casey DeSmith potreboval na jeho prvé víťazstvo od 25. januára urobiť iba 17 zákrokov. Ako jediný na neho našiel recept Alex Radulov, ktorý znižoval stav na 1:2 v presilovke. Kari Lehtonen kryl 27 striel pri tretej prehre Stars v posledných štyroch dueloch. Udržali si však prvú divokú kartu v Západnej konferencii.

Odporúčame:
Malkin prekonal Daciuka a útočí už na dve trofeje

Hviezdy duelu: 1. J. Oleksiak, 2. P. Hörnqvist, 3. J. Malkin (všetci PIT)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
R. Pánik (ARI) 16:29 0 0 0 0 0 4 4
Z. Chára (BOS) 18:54 1 0 1 +1 4 3 2
T. Jurčo (CHI) 14:25 0 0 0 0 0 1 1



Autor: Marián Masaryk | Vydané: 11. 03. 2018 | Rubrika: Sumáre


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL