Smithovi návrat nevyšiel. Spoluhráčov vyzval k zlepšeniu

Po tom, čo vynechal 13 zápasov pre zranenie slabín, sa skúsený brankár Mike Smith vrátil v nedeľu do brány Calgary Flames. Nanešťastie, návrat to nebol vydarený.

Už v prvej tretine inkasoval Smith tri góly z desiatich striel a následne kapituloval ešte jedenkrát, aby nakoniec Flames podľahli Islanders z New Yorku pomerom 2:5. Prvé dva góly pritom inkasoval v tretej minúte, v rozmedzí 18 sekúnd. Nakoniec duel opustil s 22 zákrokmi.

„Myslím si, že dnes sme neboli mentálne dostatočne pripravení v úvode a to nás stálo celý zápas,“ povedal Smith, ktorý však nevinil len hráčov pred sebou. „V úvode som bol trochu nepozorný. Čim viac zápas napredoval, tým lepšie som sa cítil.“

Smith povedal, že Flames musia vstupovať do zápasov lepšie. Aj proti Islanders sa ukázalo, ako ťažko sa dobieha strata. Nepomohlo ani to, že kanadský tím bol strelecky aktívnejší pomerom 52:26.

Tím z Alberty si podobné výpadky nemôže dovoliť, pretože je stále v boji o play-off. Po nedeli je druhým tímom Západnej konferencie pod čiarou. Na divokú kartu stráca dva body, pričom tímy pred ním majú jeden alebo dva zápasy k dobru.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 12. 03. 2018 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL