Nie Halák, ale Gibson pomohol Islanders ukončiť sériu prehier

Slovenský brankár Jaroslav Halák vo väčšine sezóny chytal spoľahlivo a často doplácal na slabšiu hru defenzívy. V poslednom období sa však trápil aj on. Preto museli Islanders vložiť dôveru do Christophera Gibsona.

Dvadsaťpäťročný Fín štartoval v troch z posledných štyroch zápasov newyorského tímu. V prvých dvoch dokázal pre Islanders zakaždým získať bod. V nedeľu sa mu však podarilo získať dva body. Víťazstvom 5:2 nad Calgary sa pritom klubu skončila osemzápasová séria prehier.

„Osobne si myslím, že je to skvelé, ale hokej je tímový šport,“ povedal Gibson. „Je to skvelý pocit. Som rád, že tím dnes vyhral. Myslím si, že sme podali dobrý výkon. Vyrazil som pár pukov a chlapci ich všetky upratali do bezpečia.“

Gibson čelil v prvom zápase od povolania 50 strelám, vo štvrtok 36 a v nedeľu predviedol 50 zákrokov. V minulosti sa to podarilo len jednému nováčikovi v drese Islanders – Billymu Smithovi v roku 1972, ktorý stanovil klubový rekord „zelenáča“ s 55 zákrokmi.

„Bol skutočne dobrý, urobil niekoľko veľkých zákrokov. Čerpal aj z predošlých dvoch štartov a vyzeral v bráne pokojne. Chytá skutočne dobre,“ povedal tréner Doug Weight.

„Odkedy prišiel do našej organizácie, tak sa prejavuje ako skvelý brankár, proti ktorému sa ťažko presadzuje. Vždy sme poznali potenciál, ktorý títo mladí chlapci majú, ale je úžasné prekvapenie, keď vstúpia do zápasu a chytajú s takým pokojom,“ pridal sa útočník Anders Lee.

Gibson má po troch zápasoch 95,7% úspešnosť zákrokov. Mnohí veria, že by mu mali Islanders dávať do konca sezóny viac priestoru, keďže Halákovi končí zmluva a je dosť možné, že ho v budúcej sezóne už v drese Islanders neuvidíme.

Gibsonov životný výkon:



Autor: Jozef Struhár | Vydané: 12. 03. 2018 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL