Gáborík zbieral mínusové body, obaja Slováci vyhrali

V ôsmich pondelkových zápasoch NHL sa predstavila dvojica slovenských útočníkov. Ani jeden z nich nebodoval, no obaja sa tešili z výhier. Marián Gáborík však pri nej zbieral mínusové body. Alex Ovečkin a Marc-Andre Fleury dosiahli veľké míľniky, Jimmy Vesey strelil hetrik.

Ottawa ukončila Floride domácu sériu výhier, Gáborík zbieral mínusky

Matt Duchene a Magnus Pääjärvi strelili po dva góly, Erik Karlsson s Mikeom Hoffmanom dvakrát asistovali a Craig Anderson predviedol 35 zákrokov pri víťazstve Ottawy 5:3 na Floride. Zvyšný gól pridal Jean-Gabriel Pageau a Senators ukončili krátku sériu dvoch prehier. Slovenský krídelník Marián Gáborík bol na ľade pri všetkých góloch súpera, no ani pri jednom strelenom, a tak si pripísal tri mínusové body. Odohral 13 minút a 13 sekúnd aj s jednou strelou na bránu a jedným zblokovaným pokusom. Roberto Luongo inkasoval päťkrát z 25 striel. Z jeho spoluhráčov skórovali Jevgenij Dadonov, Mike Matheson a dvojbodový Jonathan Huberdeau. Prví dvaja vyrovnali stav z 0:2 na 2:2 v druhej tretine, v ktorej Florida vyhrala na strely 17:2. Vincent Trocheck nazbieral dve asistencie, ale ani on nezabránil koncu rekordnej osemzápasovej víťaznej série Panthers na domácom ľade. Prišli aj o deväťzápasovú bodovú šnúru. Keith Yandle absolvoval 700. zápas NHL bez prerušenia, čo je v súčasnosti najdlhšia „železná“ séria v lige.

Hviezdy duelu: 1. M. Duchene (OTT), 2. V. Trocheck (FLA), 3. J.-G. Pageau (OTT)

Jubilant Fleury doviedol Vegas k výhre nad Flyers

Marc-Andre Fleury predviedol 38 zákrokov, aby nielen doviedol Vegas k výhre 3:2 nad Philadelphiou, ale aj oslávil svoje jubilejné 400. víťazstvo v kariére. Víťazným gólom ho necelé tri minúty pred koncom duelu potešil Ryan Carpenter, , ktorý nadviazal na góly Erika Haulu a Williama Karlssona. Golden Knights si upevnili pozíciu lídra Pacifickej divízie tretím víťazstvom po sebe, no slovenský útočník Tomáš Tatar zostal opäť bez bodu. V akcii strávil 13 minút a prezentoval sa dvoma strelami na bránu. O góly Flyers sa postarali Claude Giroux a Wayne Simmonds, kým Petr Mrázek urobil 26 zákrokov. Philadelphia nezažíva pozitívne obdobie, keď prehrala šiesty zápas z posledných siedmich.

Odporúčame:
Marc-Andre Fleury vychytal svoje 400. víťazstvo v NHL

Hviezdy duelu: 1. R. Carpenter (VGK), 2. C. Giroux (PHI), 3. W. Karlsson (VGK)

Ovečkin zažil veľký míľnik pri výhre nad Jets

Jevgenij Kuznecov rozhodol v poslednej minúte nadstaveného času o výhre Washingtonu 3:2 nad Winnipegom. Do žiary reflektorov sa však dostal najmä jeho krajan Alex Ovečkin, ktorý v normálnom hracom čase dvakrát posielal Capitals do vedenia. Znamenalo to totiž, že dosiahol na métu 600. gólov v NHL! V tejto sezóne ich strelil už 42. V súboji o najlepšieho strelca súťaže mu je konkurentom Patrik Laine, ktorý strelil svoj 41. gól. Okrem neho sa z hráčov hostí presadil Nikolaj Ehlers. Jets pomohol k bodu aj Connor Hellebuyck, ktorý zlikvidoval 40 striel. Philipp Grubauer pomohol k triumfu domácich 26 zákrokmi. Capitals sa vďaka zisku dvoch bodov vrátili na čelo Metropolitnej divízie.

Odporúčame:
Ovečkin strelil 600. gól. Gretzky chce, aby vyhral Stanleyho pohár + video

Kuznecovov víťazný gól:


Hviezdy duelu: 1. A. Ovečkin (WSH), 2. J. Kuznecov (WSH), 3. C. Hellebuyck (WPG)

Blues sa opäť priblížili k play-off triumfom v Anaheime

St. Louis zvíťazilo v Anaheime 4:2 a priblížilo sa k poslednej postupovej pozícii v Západnej konferencii na rozdiel bodu. Robert Bortuzzo, dvojbodový Ivan Barbašev, Vladimír Sobotka a Patrik Berglund skórovali, Jake Allen chytil 20 striel a Blues ukončili krátku sériu dvoch prehier. Vonku vyhrali druhý zápas po sebe. Corey Perry a Derek Grant strelili góly Ducks, ktorí prehrali tretí duel v sérii a prišli o trojzápasovú víťaznú i deväťzápasovú bodovú šnúru na domácom ľade. John Gibson sa prezentoval 19 zákrokmi. Kalifornský tím prehral len druhý domáci zápas v normálnom hracom čase od 27. decembra.

Hviezdy duelu: 1. I. Barbašev, 2. A. Pietrangelo (obaja STL), 3. B. Montour (ANA)

Vesey doviedol s hetrikom Rangers k vytúženej výhre

Jimmy Vesey strelil svoj prvý hetrik v pravý čas. Mladý Američan skóroval trikrát, Mats Zuccarello dvakrát a Rangers porazili Carolinu 6:3, aby ukončili trojzápasovú sériu prehier a zaknihovali prvú domácu výhru od 9. februára. Strelecky sa presadil aj Vladislav Namestnikov a po tri asistencie nazbierali Pavel Bučnevič a Mika Zibanejad. Svoju druhú výhru v sezóne si pripísal Alexandar Georgiev, ktorý predviedol 41 zákrokov. Prekonali ho len Teuvo Teräväinen, Lee Stempniak a Victor Rask. Scott Darling, ktorý sa trápi vo svojej prvej sezóne v Raleigh, urobil 17 zákrokov. Hurricanes vyhrali len tri zápasy z posledných 12. Zuccarellov druhý gól do prázdnej brány bol jeho 100. v NHL.

Odporúčame:
Jimmy Vesey sa dočkal prvého hetriku v NHL + video

Zuccarellov 100. gól v NHL:


Hviezdy duelu: 1. J. Vesey, 2. P. Bučnevič, 3. A. Georgiev (všetci NYR)

Bobrovskij bol základom výhry Columbusu nad Montrealom

Sergej Bobrovskij zneškodnil 38 striel, aby doviedol Columbus k víťazstvu 5:2 nad Montrealom. O góly sa postarali piati rôzni hráči – Nick Foligno, Alexander Wennberg, Seth Jones, Boone Jenner a Ian Cole. Wennberg pridal aj tri asistencie. Blue Jackets sa tešili z piatej výhry v sérii, ale prišli o Jonesa, ktorý v tretej tretine nehral pre zranenie hornej časti tela. A práve v tretej tretine ožili Canadiens, ktorí vyslali na Bobrovského až 24 striel. Charlie Lindgren čelil 25 strelám v celom zápase. O góly „Habs“ sa postarali Brendan Gallagher a a Jonathan Drouin.

Hviezdy duelu: 1. S. Bobrovskij, 2. S. Jones, 3. A. Wennberg (všetci CBJ)

Quick vynuloval Canucks, ktorí natiahli sériu prehier

Jonathan Quick zastavil všetkých 35 striel pri jeho štvrtom čistom konte v sezóne a 47. v kariére. Doviedol ním Los Angeles k domácej výhre 3:0 nad Vancouverom, ktorý si predĺžil sériu prehier na štyri zápasy celkovo a tri na ľade súpera. Neskóroval v posledných dvoch dueloch. Otvárací a zároveň víťazný gól strelil v úvode druhej tretiny dvojbodový Tyler Toffoli. Na listine strelcov ho doplnili Anže Kopitar a Tanner Pearson, Adrian Kempe si pripísal dve asistencie. Kopitar bodoval vo štvrtom zápase po sebe, Anders Nilsson ho opustil s 30 zákrokmi. Kings sa výhrou dostali na tretie miesto v Pacifickej divízii o bod pred Anaheim.

Hviezdy duelu: 1. J. Quick, 2. D. Doughty, 3. T. Toffoli (všetci LAK)

Detroit si v San Jose predĺžil dve nepriaznivé série

Päť rôznych strelcov a 23 zákrokov Martina Jonesa viedli k domácej výhre San Jose 5:3 nad Detroitom, ktorý prehral siedmy zápas po sebe celkovo a šiesty vonku. Timo Meier strelil víťazný gól v presilovke a pridal asistenciu, rovnakú bilanciu mal Chris Tierney, ktorý skóroval do prázdnej brány. O zvyšné góly sa postarali Kevin Labanc, Joonas Donskoi a Eric Fehr, ktorý sa strelecky presadil prvýkrát v drese Sharks. Kalifornský tím ukončil šesťzápasovú domácu sériu s bilanciou 4-2-0. Jonesa prekonali dvojbodoví Trevor Daley, Gustav Nyquist a Henrik Zetterberg, ktorý sa s 336. gólom kariéry dostal na piate miesto klubovej histórie pred Teda Lindsaya. Tyler Bertuzzi asistoval pri všetkých góloch Red Wings, ktorí strácajú na play-off už 15 bodov. Jimmy Howard opustil duel s 29 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. T. Meier, 2. Ch. Tierney, 3. J. Donskoi (všetci SJS)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
M. Gáborík (OTT) 13:13 0 0 0 -3 0 1 0
T. Tatar (VGK) 13:05 0 0 0 0 0 2 1



Autor: Marián Masaryk | Vydané: 13. 03. 2018 | Rubrika: Sumáre


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL