Holtby priznal únavu. Nie fyzickú, ale mentálnu

Brankár Braden Holtby sa v piatok vrátil do brány Washingtonu po štyroch zápasoch, ktoré strávil na lavičke. Pred zápasom, v ktorom urobil 22 zákrokov pri výhre 6:3 nad Islanders, priznal, že ho trápila únava.

Kým Andrej Vasilevskij z Tampy Bay nedávno priznal, že ho do určitej miery ovplyvňovala fyzická únava, Holtby sa cítil viac unavený po tej mentálnej stránke.

„Fyzicky sa vlastne cítim lepšie v tomto roku ako v tom minulom,“ prezradil Holtby pre NBC Sports. „Ak ste unavený fyzicky, tak je to váš problém. Je to na vás a s ničím iným to nesúvisí. Mentálne vás to však dostane.“

Holtby sa v lete pripravil dostatočne dobre na to, aby fyzicky zvládol veľkú záťaž, na ktorú je zvyknutý z minulých rokov. Mentálnu stránku však príliš neovplyvní. Zlom u neho nastal v čase konania zápasu hviezd.

Pred ním mal bilanciu 25-9-2 s 91,7% úspešnosťou zákrokov a priemerom 2,66 inkasovaného gólu na zápas. Po ňom prišlo ku zhoršeniu na 87,5% úspešnosť zákrokov a priemer 4,31 inkasovaného gólu na zápas. Jeho bilancia bola 4-6-2. V piatok si ju zlepšil.

„Cítil som sa omnoho lepšie. Nie že by som sa predtým cítil nejako strašne, ale ten týždeň voľna určite pomohol. Cítil som sa znova sviežo,“ povedal po zápase.

Washington urobil dobré rozhodnutie, keď dal priestor Holtbymu na vydýchnutie. Náhradník Philipp Grubauer situáciu uľahčil spoľahlivými výkonmi. Z predošlých štyroch štartov doviedol do víťazného konca tri, vychytal jednu nulu a kryl 118 zo 125 striel.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 17. 03. 2018 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL