Capitals podpísali vstupný kontrakt s mladou brankárskou hviezdou

Ďalší hviezdny ruský brankár mieri z KHL do zámorskej profiligy. Tím Washington Capitals v piatok podpísal trojročný vstupný kontrakt s Iľjom Samsonovom, ktorého draftoval pred tromi rokmi z 22. miesta. Medzitým vyhral Gagarinov pohár.

Dvadsaťjedenročný rodák z Magnitogorska bude od budúcej sezóny zarábať 925 000 amerických dolárov ročne. K základnému platu 832 500 dolárov sa pripočíta podpisový bonus 92 500 dolárov. Na výkonnostných bonusoch môže za tri roky zarobiť ešte 1,65 milióna dolárov.

Samsonov pôsobil zatiaľ iba v jeho materskom klube z rodného mesta, Metallurg Magnitogorsk. V KHL zaň odchytal 73 zápasov základnej časti a 14 duelov v play-off. Dokopy v nich zaznamenal úspešnosť zákrokov 92,9 %, priemer 2,2 inkasovaného gólu a sedem čistých kônt.

Samsonov bol v KHL doposiaľ trikrát nováčikom týždňa. Na MS juniorov vychytal Rusku striebro v roku 2016 a bronz o rok neskôr. Na oboch turnajoch sa dostal do hviezdneho výberu. Pred dvomi rokmi doviedol Magnitogorsk k zisku Gagarinovho pohára, vo finále si zahral aj vlani.


Autor: Marián Masaryk | Vydané: 04. 05. 2018 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL