Hurricanes našli trénera i generálneho manažéra vo svojej organizácii

Tím Carolina Hurricanes nebol schopný nájsť nového generálneho manažéra vonku, a tak na pozíciu vybral niekoho zvnútra. V organizácii sa našiel aj nový hlavný tréner. A je ním legendárny útočník.

Hurricanes v utorok oznámili, že 14. hlavným trénerom v klubovej histórii bude doterajší asistent Rod Brind’Amour, ktorý na poste nahradí Billa Petersa. Už minulý mesiac pritom povedal, že je na túto pozíciu pripravený. Asistentom bol od roku 2012.

Štyridsaťsedemročný Brind’Amour, ktorý bude piatym kormidelníkom od presťahovania tímu do Severnej Karolíny, strávil v lige ako hráč 20 rokov a hráčsku kariéru ukončil v drese Hurricanes v roku 2010. Okamžite nastúpil na post rozvojového trénera a o dva roky neskôr sa stal asistentom trénera.

„Rod je najväčším lídrom v histórii tejto organizácie a zaslúžil si príležitosť viesť našu kabínu. Rozprávali sme sa s množstvom kandidátov, ale naše konverzácie s personálom a hráčmi sa neustále vracali k rovnakej osobe. Rod má nové nápady, schopnosť motivovať a pochopenie toho, čo treba urobiť, aby ste získali titul,“ povedal Don Waddell.

A práve Waddell, ktorý bol doteraz len prezidentom tímu, sa stane novým generálnym manažérom. Po odchode Rona Francisa mal na starosti jeho povinnosti na dočasnej báze, z ktorej sa po neúspešnom hľadaní generálneho manažéra stala báza trvalá. Post prezidenta mu tiež zostane.

Signed!

Welcome, Head Coach Rod Brind'Amour! pic.twitter.com/stwvgEP8d7

— Carolina Hurricanes (@NHLCanes) May 8, 2018



Autor: Jozef Struhár | Vydané: 09. 05. 2018 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL