Fisher opäť ukončil kariéru. Tentokrát už definitívne

Špekulácie sa napokon potvrdili. Po tom, čo Mike Fisher vynechal posledný zápas tímu Nashville Predators v tejto sezóne, si už hokej na najvyššej úrovni nezahrá. V sobotu oznámil definitívny koniec hráčskej kariéry.

Tridsaťsedemročný kanadský center podstúpil pred štvrtkovým siedmym zápasom druhého kola play-off proti Winnipegu operáciu ľavého kolena. Keďže pre Predators sa ročník po prehre 1:5 skončil, rozlúčil sa aj Físher. Prvýkrát ukončil kariéru po vlaňajšej ceste do finále Stanley Cupu, no koncom februára sa vrátil.

„Podojil som túto kravu najviac ako sa dalo. Už je vyschnutá až na kosť,“ povedal Fisher pre ligový web. Trefným prirovnaním vyjadril, že 18 sezón v NHL mu stačilo. Má za sebou 1 104 zápasov so ziskom 589 bodov v dresoch Predators a Senators, s ktorými si zahral vo finále v roku 2007. V play-off dokopy odohral 146 duelov.

Rodák z Peterborough neľutuje, že sa rozhodol pre návrat do hry. „Prežil som skvelé tri mesiace a užil som si každú minútu. Užil som si spoluprácu s týmito ľuďmi, od hráčov až po manažment. Som rád, že som sa vrátil, bolo to úžasné. Skončilo sa to sklamaním, ale tak to občas chodí. Viem, že sa z toho poučia a budú lepší. Je sa na čo tešiť.“

Manžel populárnej country speváčky Carrie Underwoodovej nevylúčil, že zostane v organizácii Predators ako člen manažmentu. „Uvidíme. Som si istý, že v budúcnosti sa o tom budeme baviť. Teraz však naozaj neviem, ako to bude vyzerať.“


Autor: Marián Masaryk | Vydané: 13. 05. 2018 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL