Babcock má za sebou pozitívne stretnutia s Matthewsom a ďalšími hráčmi

Hlavný tréner tímu Toronto Maple Leafs Mike Babcock priznal, že hviezdny center Austron Matthews nebude mať vždy rád jeho tvrdý spôsob trénovania, ale zároveň skonštatoval, že jeho návšteva Arizony dopadla pozitívne.

Babcock odcestoval s rodinou na rodinnú dovolenku do Arizony a tento čas využil aj na návštevu Matthewsa, ktorý z nej pochádza. Potom ešte cestoval do Dánska, kde sa stretol s brankárom Frederikom Andersenom. Vďaka osobným stretnutiam im umožnil lepšie pochopiť jeho filozofiu a zároveň vylepšiť vzájomný vzťah.

„Počas Austonovej kariéry budú časy, keď ho budem trénovať a nebude spokojný. Taký je život. Keď chce byť tlačený, chce byť najlepším hráčom, akým môže byť. A o to sa budem snažiť. Neustále budeme pokračovať v našom dialógu,“ povedal Babcock.

„Rovnaká vec platí aj pre Freddieho, rovnaké je to s ktorýmkoľvek hráčom. Chce sa zlepšiť a ja chcem, aby sa zlepšili. Sme v tom všetci spolu. Znamená to, že veci budú každý deň ružové? Nie.“

Po vypadnutí Toronta z play-off sa začalo povrávať o konflikte medzi Babcockom a Matthewsom, ale obaja to vtedy popierali. Kormidelník stále trvá na tom, že je medzi nimi všetko v poriadku.

Babcock si v Dánsku ešte osobne pohovoril aj s ďalšou dvojicou hráčov – obrancom Nikitom Zajcevom a útočníkom Kasperim Kapanenom. Aj tieto rozhovory podľa neho dopadli pozitívne.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 15. 05. 2018 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL