Ovečkin si konečne užíva aj vydarené play-off

Kapitán tímu Washington Capitals Alex Ovečkin si zhlboka vydýchol, keď jeho mužstvo v druhom kole konečne vyradilo rivala z Pittsburghu. Teraz môže hrať uvoľnene a konferenčné finále si zatiaľ užíva naplno.

Washington sa medzi štyri najlepšie tímy bojov o Stanleyho pohár dostal po dvadsaťročnej odmlke a po prvýkrát od príchodu veľkej ruskej hviezdy do NHL. Tím doteraz zažíval v play-off len sklamania, teraz ho len dve výhry delia od veľkého finále.

Súperom Capitals je v treťom kole Tampa Bay, ktorá ako nasadený tím hostila prvé dva zápasy. V oboch Capitals uspeli, a tak sa domov vrátia s vedením 2:0. Dnes sa v hlavnom meste USA odohrá prvý zápas finále konferencie od roku 1998.

„Neviem sa dočkať návratu domov a odohrania toho zápasu,“ povedal Ovečkin po nedeľnom víťazstve. „Fanúšikovia budú všade a my sme na tento moment čakali už dlho. Bude to dosť cool, bude to veľmi špeciálne.“

Ovečkin zaznamenal v sérii proti Penguins sedem bodov za tri góly a štyri asistencie. Proti Tampe zatiaľ strelil dva góly a pridal dve asistencie. Keď sa ho súper snažil v nedeľu obmedziť silovo, zareagoval na to piatimi bodyčekmi. Radosť z hry je na ňom zreteľná.

„Je tvárou tejto organizácie a keď ste tvárou organizácie, tak získavate veľa uznania, ale aj veľa viny. Myslím si, že to z neho miestami odstránilo tú radosť z hry,“ poznamenal tréner Barry Trotz.

„Teraz si to zreteľne užíva. Je produktívny, dáva do toho všetko. Požiadali sme mužstvo, že ak chce byť úspešné, aby do toho dalo všetko. On to robí. Myslím si, že si túto jazdu, toto play-off užíva možno po prvýkrát po dlhej dobe.“


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 15. 05. 2018 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL