Tampa si chce vziať požičané. Zopakuje výkon z minulého duelu?

Tím Tampa Bay Lightning nemal ideálny vstup do finále Východnej konferencie, keď prehrával 0:2 na zápasy po dvoch domácich zápasoch. V prvom zápase na ľade Washingtonu však uspel a vo štvrtok sa bude pokúšať sériu vyrovnať.

Ak by sa floridskému tímu podarilo vo štvrtkovom zápase zvíťaziť, vykompenzoval by stratu dvoch domácich zápasov a konferenčné finále by začínalo opäť od nuly ako séria na dva víťazné zápasy.

„Ešte sme nič nedokázali, ešte sme nič nedosiahli. Dostali sme sa len naspäť do série tým, že sme hrali omnoho štruktúrovanejšie. Veríme, že tak dokážeme hrať opäť aj vo štvrtok,“ poznamenal hviezdny Steven Stamkos.

Prvé víťazstvo v sérii prišlo aj vďaka menším zmenám v zostave, ku ktorým sa odhodlal tréner Jon Cooper. On si však myslí, že základom víťazstva bol prístup, aký mali jeho zverenici k hraniu. Prístup, ktorý budú musieť zopakovať.

„Áno, pozmenili sme naše formácie. Bol to recept na víťazstvo? Tým bol spôsob, akým sme hrali. To bol recept na úspech. Hrali sme lepšie ako jeden tím,“ povedal Cooper.

Lightning sa vo štvrtkovom zápase pokúsia napodobniť série z rokov 1995 medzi Devils a Flyers a 2004 medzi Flames a Sharks, v ktorých hosťujúce tímy vyhrali prvé štyri zápasy. Potom by ich však už opakovať nechceli, keďže v nich hostia vyhrali v prvých piatich zápasoch.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 17. 05. 2018 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL