Ožiganov a ďalší traja hráči sa upísali Torontu

Ruský obranca Igor Ožiganov sa rozhodol a nakoniec pred zotrvaním v Kontinentálnej hokejovej lige prikývol ponuke z Toronta. Maple Leafs však vo štvrtok nepodpísali vstupný kontrakt len s ním.

Ožiganov a center Par Lindholm podpísali jednoročný kontrakt, krídelník Pierre Engvall dvojročný a obranca Jesper Lindgren trojročný.

Ožiganov prichádza do kanadskej organizácie z moskovského CSKA, za ktoré v tejto sezóne odohral 42 zápasov so ziskom dvoch gólov a siedmich asistencií. Lindholm zase strávil ročník vo švédskej SHL, v ktorej v drese Skelleftea AIK zaznamenal 18 gólov a 29 asistencií v 49 dueloch.

Zvyšná dvojka si už zahrala aj za záložný tím Toronto Marlies z AHL. Engvall zaznamenal štyri góly a štyri asistencie v deviatich zápasoch základnej časti a tri góly a štyri asistencie v deviatich zápasoch play-off. Predtým hrával za HV 71 v SHL. V 31 dueloch zaznamenal 20 bodov (7+13).

Lindgren odohral v AHL štyri zápasy so ziskom jednej asistencie. Mladý Švéd predtým odohral 43 zápasov za HPK vo fínskej Liige. V nich zaznamenal dva góly a šesť asistencií.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 18. 05. 2018 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL