Zotrvá Paul Stastny vo Winnipegu aj po play-off?

Ukazuje sa, že generálny manažér Winnipegu urobil pred prestupovou uzávierkou správnu akvizíciu. Center Paul Stastny veľmi dobre zapasoval do mužstva Jets a je jedným z dôvodov, prečo sa tím dostal v play-off tak ďaleko. Mohol by v ňom zotrvať aj po tejto sezóne?

Odpoveď v skratke – nie je to nemožné, ale je to nepravdepodobné.

Jets budú musieť v lete predĺžiť zmluvy s kľúčovými obrancami Jacobom Troubom a Joshom Morrisseym. Taktiež bude obmedzeným voľným hráčom brankár Connor Hellebuyck. Títo traja si vyžiadajú poriadnu porciu peňazí z rozpočtu.

Generálny manažér Kevin Cheveldayoff po výmene zdôrazňoval, že Stastny je len tzv. „rental“ hráčom, takže takým, ktorého si tímy nechávajú len do konca sezóny. Končí mu totiž zmluva a 1. júla bude môcť byť jedným z najžiadanejších neobmedzených voľných hráčov na trhu.

Stastny by ako center poľahky získal na trhu viac ako päť miliónov dolárov ročne, čo z neho robí príliš nákladnú položku pre Winnipeg. V lete budú pracovať so zhruba 25,6 miliónmi dolárov, pričom Trouba, Morrissey a Hellebuyck by si mohli vyžiadať dokopy minimálne 13-15 miliónov.

V tíme však budú ešte ďalší obmedzení voľní hráči – Brandon Tanev, Joel Armia, Adam Lowry, Joe Morrow, Tucker Poolman a Marko Daňo. Bez výmeny hráča ako Bryan Little to teda nepôjde. A taká výmena sa zrejme nezrealizuje.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 18. 05. 2018 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL