Dnes začína boj o prestížny Memorial Cup. V hre sú aj dvaja Slováci

Minulý rok oň neúspešne bojoval jeden Slovák, v tomto roku sa o prestížny Memorial Cup pobijú rovno dvaja. Prestížny turnaj štyroch juniorských tímov začína svoj program už dnes. Kto sa stane najlepším juniorským tímom roka?

Jubilejný 100. ročník sa uskutoční v kanadskom meste Regina z provincie Saskatchewan. Domácich Pats doplnia traja ligoví šampióni – Hamilton Bulldogs z OHL, Acadie-Bathurst Titan z QMJHL a Swift Current Broncos z WHL.

Swift Current získal Pohár v roku 1989, Regina ho vyhrala dokonca už štyrikrát, naposledy ešte v roku 1974. Organizácia Titan si zahrá o Memorial Cup po druhýkrát a pre Bulldogs pôjde o prvú účasť. Dvakrát si na turnaji neúspešne zahral ich predchodca z Belleville.

Za Hamilton nastúpi aj slovenský útočník Marián Studenič, za Acadie-Bathurst slovenský obranca Michal Ivan. Kým prvý menovaný už bol draftovaný, druhý si svoje šance na drafte bude môcť pred zrakmi početnej skupiny skautov ešte vylepšiť.

Na samotnom turnaji proti sebe nastúpia až v utorok, v predposledný deň základnej skupinovej fázy. Dovtedy však každý deň uvidíme v akcii aspoň jedného z nich. Vyvrcholenie turnaja je naplánované na 27. mája. Semifinále medzi 2. a 3. tímom po skupinovej fáze sa odohrá o dva dni skôr. Víťaz základnej fázy si zaistí priamy postup do finále.

Rozpis Memorial Cup-u 2018:
18.05. Regina Pats – Hamilton Bulldogs
19.05. Acadie-Bathurst Titan – Swift Current Broncos
20.05. Acadie-Bathurst Titan – Regina Pats
21.05. Hamilton Bulldogs – Swift Current Broncos
22.05. Hamilton Bulldogs – Acadie-Bathurst Titan
23.05. Swift Current Broncos – Regina Pats

24.05. Prípadný „tie-breaker“ pri rovnosti bodov na 3. a 4. mieste
25.05. SEMIFINÁLE (medzi 2. a 3. tímom alebo víťazom „tie-breakeru“)
27.05. FINÁLE (medzi 1. tímom a víťazom semifinále)



Autor: Jozef Struhár | Vydané: 18. 05. 2018 | Rubrika: Juniori


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL