Laine sa nechystá zmeniť svoj prístup k hre

Patrik Laine nastrieľal v základnej časti 44 gólov, ale teraz sa presviedča o tom, že play-off je iná súťaž. Fínsky útočník v službách Winnipegu Jets v ňom doteraz skóroval len zriedka.

Laine síce skóroval v prvom a druhom zápase série prvého kola proti Minnesote, ale na ďalšia dva góly potreboval odohrať 13 zápasov. Vo finále Západnej konferencie proti Vegas zatiaľ pokoril Marc-Andre Fleuryho len raz.

„Samozrejme, že keď váš tím v zápase ťahá za kratší koniec aj vy ťaháte za kratší koniec, je frustrujúce, keď hráte presilovku a triafate jednu tyčku za druhou. Musíte pracovať o trochu tvrdšie, aby ste strelili gól,“ povedal Laine.

„Ja sa snažím premieňať šance, do ktorých sa dostanem. Mal som v týchto zápasoch veľa príležitostí, ale jednoducho som nemohol skórovať. Snažím sa byť v útočnom pásme a tvoriť šance sebe i spoluhráčom.“

Laine nehrá zle, ale kanadský tím bude potrebovať aj jeho góly, ak chce sériu proti Vegas ešte zvrátiť. Mladý Fín verí, že nepotrebuje meniť prístup ku svojej hre a dúfa, že čoskoro sa jeho strelecká impotencia skončí.

„Každý deň sa snažím pracovať tvrdo a keď treba, tak oddychujem. Play-off je náročné. Je to na ľade ťažké. Musím byť každý deň v strehu, snažiť sa cez voľné dni vydýchnuť si a nerobiť niečo, čo by som normálne nerobil. Snažím sa neustále byť najlepším hráčom, akým môžem byť,“ dodal.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 18. 05. 2018 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL