Wild majú nového generálneho manažéra. Majiteľ verí, že tímu môže priniesť Stanleyho pohár

Očakávané sa v pondelok stalo skutočnosťou. Tím Minnesota Wild oficiálne vymenoval na pozíciu generálneho manažéra Paula Fentona, ktorý po 20 rokoch odchádza z vedenia divízneho rivala Nashville Predators.

Päťdesiatosemročný odborník strávil posledných 12 rokov ako asistent Davida Poilea, generálneho manažéra s najväčším počtom víťazstiev v histórii. Pomohol mu tvoriť aj mužstvá, ktoré vlani dosiahli finále Stanleyho pohára a tento rok získali Prezidentovu trofej.

„Paul je unikátne stvorený pre túto prácu po tom, čo hral profesionálny hokej 10 rokov a skúsenosti z manažmentu NHL získaval 25 rokov. Jeho dar zhodnotiť talent je v zostave Nashvillu badateľný. Mám s ním vzťah ešte z mojich dní v Nashville a viem, že fanúšikovia Wild budú Paula milovať pre jeho vášeň k hokeju a neprekonateľnú pracovnú disciplínu. On je tou pravou osobou, ktorá môže doniesť Stanleyho pohár do Hokejového štátu,“ povedal majiteľ Wild Craig Leipold, ktorý v minulosti vlastnil aj Predators.

Fenton, ktorý absolvuje privítaciu tlačovú konferenciu v utorok v Xcel Energy Center, sa stane ešte len tretím generálnym manažérom v 18-ročnej histórii Wild. Prvým bol Doug Risebrough, druhým Chuck Fletcher, ktorý tím opustil koncom apríla.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 22. 05. 2018 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL