Prvá plná sezóna Budaja v Tampe bola rozpačitá

Tím Tampa Bay Lightning v stredu vypadol z play-off, keď nezvládol rozhodujúci siedmy zápas finále Východnej konferencie proti Washingtonu. Znamenalo to teda koniec sezóny aj pre slovenského brankára Petra Budaja.

Budaj sezónu končil tam, kde ju začínal. Kým v predošlej sezóne toto tvrdenie tiež platilo, vtedy to bolo pozitívne – začínal v AHL a končil v NHL. Tento rok je to však negatívne konštatovanie – play-off sledoval ako divák z tribúny.

Tridsaťpäťročný banskobystrický rodák podpísal minulé leto s Lightning dvojročnú jednocestnú zmluvu a mal kryť chrbát Andrejovi Vasilevskému. Vo zvyšku kalendárneho roka 2017 tomu tak aj bolo, hoci čísla neboli oslnivé – 87,8% úspešnosť zákrokov a priemer 3,80 inkasovaného gólu na zápas.

Zlom prišiel na prelome rokov, keď Budaj utrpel zranenie nohy. Nechytal preň až do 13. marca, keď odchytal svojich posledných 20 minút v sezóne. Tampa Bay totiž medzičasom získala Louisa Domingueho, ktorému sa v bráne darilo lepšie a nakoniec práve on kryl chrbát Vasilevskému vo zvyšku ročníku.

Budaj má platný kontakt s „cap-hitom“ 1,025 milióna amerických dolárov ešte aj v budúcej sezóne. Dominguemu končí zmluva a 1. júla sa môže stať obmedzeným voľným hráčom. Bude teda zaujímavé sledovať, v akej situácii bude slovenský veterán štartovať nasledujúci ročník.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 25. 05. 2018 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL