Mesto vo Virginii by sa mohlo premenovať na počesť Capitals

Tím Washington Capitals sa dostal do finále Stanleyho pohára po prvýkrát v ostatných 20 rokoch, čo spôsobilo v oblasti menšie pobláznenie. Mesto Lovettsville z Virginie chce dokonca podporiť hokejový tím špeciálnym spôsobom – premenovaním sa.

Mesto, ktoré ma okolo 2000 obyvateľov, by sa mohlo po novom volať Capitalsville. Všetko bude závisieť od toho, ako dopadne hlasovanie mestského zastupiteľstva. Samozrejme, išlo by o dočasnú zmenu – trvala by minimálne do konca finále, no ak by Washington uspel, meno by mestu zostalo ešte o týždeň navyše.

Starosta Lovettsville Robert J. Zoldos navrhol zmenu názvu ešte pred štartom finále Východnej konferencie v prípade, ak by Capitals vyradili tím Tampa Bay Ligthning. A to sa nakoniec stalo realitou v stredu. Vo finále narazia na Vegas Golden Knights.

Zoldosa k tomuto kroku inšpirovalo rozhodnutie pennsylvánskeho mesta Washington, ktoré sa v roku 2006 na týždeň premenovalo na Steeler, keď tím Pittsburgh Steelers hral a nakoniec aj vyhral Super Bowl XL.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 25. 05. 2018 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL