Tréner Sabres o Dahlinovi: Je neskutočný

Mladý švédsky obranca Rasmus Dahlin je považovaný za jasnú tohtoročnú draftovú jednotku a tréner tímu Buffalo Sabres, Phil Housley, povedal, že vie prečo tomu tak je.

„Sledoval som videá na YouTuba a chlapče, je to neskutočné. Bude kompletným balíkom pre dnešnú NHL,“ povedal Housley pre Buffalo News.

Odporúčame:
Eichel je nadšený, že k Sabres pribudne obranca ako Dahlin

Práve Buffalo vyhralo draftovú lotériu a bude na vstupnom drafte v Dallase vyberať ako prvé. Je teda zrejmé, že osemnásťročný klenot skončí práve v organizácii Sabres. Tí si ho budú môcť pozrieť aj na testovaní nádejí, ktoré bude hostiť Buffalo od pondelka.

„Získať Rasmusa Dahlina ja pre nás veľkým míľnikom. Skutočne nám to dáva nádej. Po všetkých tých veciach, ktoré sa nám stali v minulosti, je toto jeden svetlý bod, na ktorý sa môžeme tešiť pred príchodom na draft. Ten môže byť zvratom pre našu organizáciu,“ skonštatoval Housley.

Dahlin zaznamenal sedem gólov a trinásť asistencií v 41 zápasoch, ktoré odohral za Frölundu v najvyššej švédskej súťaži SHL. Na bránu vyslal dokopy 84 striel. Švédsko reprezentoval na juniorských majstrovstvách sveta, kde získal striebro i ocenenie pre najlepšieho obrancu.

„Viem, že sú to len highlighty a že je mladým chlapcom. Viem, že ešte musí vyrásť a zvyknúť si na NHL a severoamerický hokej. Ale už len sledovať jeho rozvážnosť a hokejové myslenie v zápase pri tej jeho rýchlosti je skutočne niečo,“ dodal Housley.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 26. 05. 2018 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL