Islanders vyhodili generálneho manažéra i trénera

Tím New York Islanders v utorok informoval, že vyhodil z funkcie generálneho manažéra Gartha Snowa a z funkcie hlavného trénera Douga Weighta. Už aj vieme, kto bude novým generálnym manažérom.

Tak, ako sa to dalo očakávať, generálnym manažérom sa stane Lou Lamoriello, ktorý bol len nedávno vymenovaný do pozície prezidenta hokejových operácií. Teraz bude mať na starosti aj nájdenie nového trénera.

„Mali sme stretnutia a rozhovory počas dvoch týždňov, ktoré som tu strávil. Je mojím názorom, že tu je potrebná zmena kultúry a v odlišných oblastiach sú potrebné nové hlasy. Preto sa robí táto zmena. Oni jej rozumejú,“ poznamenal Lamoriello.

Lamoriello cítil, že obaja môžu byť pre organizáciu ešte užitoční, a tak v nej zotrvajú. Ešte však nie je známe, na akých pozíciách. Nemá ešte v hlave ani predstavu o kandidátoch na hlavného trénera. „Chceme získať toho najlepšieho, ktorý bude k dispozícii,“ poznamenal.

Samozrejme, prioritou Lamoriella bude podpísanie novej zmluvy s Johnom Tavaresom. Podľa neho však táto skutočnosť neovplyvnila zmeny, ktoré sa udiali.

Snow pracoval ako prezident a generálny manažér newyorského tímu od roku 2006 a Islanders sa pod jeho vedením dostali do play-off len štyrikrát. Weight bol trénerom v posledných troch sezónach, pričom len v prvej doviedol klub do bojov o Stanleyho pohár.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 06. 06. 2018 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL