Oilers by mohli vymeniť obrancu a ďalšieho získať

Ak by tím Edmonton Oilers chcel urobiť zmeny vo svojej zostave, potom by to podľa Jima Mathesona z denníka Edmonton Journal bolo v obrane.

Adeptom na výmenu je pritom švédsky obranca Oscar Klefbom. Naopak, tím by sa mohol pokúsiť získať ľavorukého obrancu Toreyho Kruga z Bostonu alebo pravorukého obrancu Rasmusa Ristolainena z Buffala.

Krug bude mať od začiatku budúcej sezóny platnú klauzulu o nevymeniteľnosti, a tak budú mať Bruins v lete ešte šancu vymeniť ho bez obmedzení. Navyše vraj chcú budovať väčší tím. Ristolainen by sa tímu hodil viac preto, že je pravák.

Obaja by platový strop zaťažovali podobnou sumou, no dĺžky zostatku ich kontraktov sa líšia. Krug má pri „cap-hite“ 5 miliónov dolárov platné ešte dva roky. Ristolainen zaťažuje platový rozpočet sumou 5,4 milióna dolárov ročne a zmluvu má platnú ešte na štyri roky.

Kanadský tím by mohol urobiť zmeny aj v útoku. Vymeniť by sa mohol pokúsiť útočníka Zacka Kassiana, aby získal trochu viac miesta pod platovým stropom. Potrebou je útočník do prvých dvoch útokov. Oilers by mohli zvážiť Michaela Grabnera či Thomasa Vaneka.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 10. 06. 2018 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL