Po oslavách príde vytriezvenie. Capitals čakajú náročné rozhodnutia

Tím Washington Capitals je momentálne vo veselej nálade. Oslavy zisku Stanleyho pohára vyvrcholia v utorok slávnostným sprievodom, po ktorom však príde čas na vytriezvenie.

Po slávnostnom sprievode sa mužstvo stretne v stredu v Kettler Capitals Iceplex, kde absolvuje výstupné pohovory predtým, ako sa hráči rozpŕchnu do rôznych kútov sveta. Niektorí sa pritom možno už do Washingtonu nevrátia.

Capitals budú musieť v lete urobiť niekoľko náročných rozhodnutí. Ako už bolo hneď po zisku prvého titulu v klubovej histórii medializované, bez zmluvy je hlavný tréner Barry Trotz. Ten je v hlavnom meste spokojný a záujem o predĺženie spolupráce vyjadril aj generálny manažér Brian MacLellan. Trotza by však mohli lákať aj iné, lukratívnejšie a zaujímavejšie ponuky od iných klubov.

Spomedzi hráčov je najväčší otáznik nad budúcnosťou Johna Carlsona. MacLellan jasne povedal, že chce kľúčového obrancu v tíme aj naďalej. Jeho cena však bude vysoká a mohla by byť problémom, čo naznačil pred play-off aj generálny manažér. Ak by sa dvadsaťosemročný pravoruký bek rozhodol ísť na trh s voľnými hráčmi, patril by medzi najžiadanejších hráčov.

Aktuálnou otázkou je aj to, či by si mal tím udržať náhradného brankára Philippa Grubauera, o ktorého majú údajne záujem minimálne Hurricanes a Islanders. Do budúcnosti sa očakáva príchod ruského mladíka Iľju Samsonova. Grubauer sa 1. júla stane obmedzeným voľným hráčom a jeho výmenou by Capitals mohli niečo získať.

Tím by mohol opustiť aj skúsený útočník Jay Beagle, ktorého prínos na majstrovskej ceste bol významný. Na jeho miesto sa však tlačí len dvadsaťštyriročný Chandler Stephenson, ktorý sa tiež v play-off prezentoval dobrými výkonmi.

Český obranca Michal Kempný ešte počas pôsobenia v Chicagu povedal, že zvažuje návrat do Európy. Platí to aj po výmene do Washingtonu a zisku Stanleyho pohára? Ak by aj nezostal u Capitals, záujem o jeho služby u iných tímov NHL by po play-off určite bol. V júli sa môže stať neobmedzeným voľným hráčom.

Potenciálnymi neobmedzenými voľným hráčmi sú aj Alex Chiasson a Jakub Jeřábek. Status obmedzeného voľného hráča visí aj nad Devantem Smith-Pellym, Tomom Wilsonom, Travisom Boydom a Madisonom Boweym.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 12. 06. 2018 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL