Generálny manažér Penguins zdôraznil, že Kessela vymeniť neplánuje

Napätie medzi útočníkom Pittsburghu Philom Kesselom a jeho trénerom Mikeom Sullivanom pravdepodobne do výmeny nevyústi. Generálny manažér túto myšlienku zopakoval v pondelok pre denník Pittsburgh Post-Gazette.

Kessel si vytvoril v uplynulej sezóne osobné maximum s 92 bodmi, ale v 12 dueloch play-off strelil len jeden gól. Hráč, ktorý má vo svojej zmluve platné ešte štyri roky, bol po skončení vraj nespokojný s tým, že ho tréner nenechal hrať v útoku s Jevgenijom Malkinom.

„Myslím si, že sa to vyrieši. Sadnú si spolu na špeciálnom stretnutí? Nie som si istý, či je to v tomto bode potrebné. Ak by bolo, sami by si to vyriešili. Poznám Phila aj Mikea, poznám ich vášeň pre víťazenie. Keď prídu naspäť do kempu, bude to biznis ako zvyčajne,“ poznamenal Jim Rutherford.

Kessel a Sullivan sa spolu stretli v minulom lete v auguste, aby sa porozprávali o svojich rozdielnych pohľadoch. Vtedy sa to však v médiách príliš neriešilo. Rutherford verí, že tomu tak teraz je preto, lebo tím nezískal Stanleyho pohár.

„Môžem povedať, že počas troch rokov došlo niekoľkokrát k názorovým rozdielom o tom, v ktorej formácii bude Phil hrať. Určite by som z toho nerobil roztržku,“ povedal Rutherford. „Vždy mali dobrú komunikáciu priamo i nepriamo cez asistentov trénera. Jediná vec, ktorá sa zmenila je, že sme v prvých dvoch rokoch vyhrali Staleyho pohár, takže o tom nikto nechcel hovoriť. Tento rok sme ho nevyhrali, a tak sa z toho stal na verejnosti väčší problém.“


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 13. 06. 2018 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL