Vojnov pracuje na návrate do NHL. Záujem o neho v lige je

Minulý víkend bol Slava Vojnov so svojou manželkou Martou v Miami. Následne Igor Jeronko zo Sport-Express informoval, že by 2. júla mohol ruský obranca požiadať o pracovné víza v Spojených štátoch amerických.

Bývalý obranca Los Angeles Kings má záujem vrátiť sa do NHL, v ktorej nehral od 19. októbra 2014 po tom, čo ho polícia zatkla za domáce násilie. Vojnov sa nakoniec priznal, odsedel si dva mesiace vo väzení a vrátil sa do Ruska, kde hrával v KHL.

Momentálne už má minimálne rok v držaní turistické víza, ale o tie pracovné nemôže požiadať skôr ako z jeho trestného registra nebude zmazaný záznam o domácom násilí. A jeho zmazanie sa bude pokúšať práve 2. júla na súde v Kalifornii.

Podľa Elliotta Friedmana z televízie Sportsnet by v prípade odstránenia tejto prekážky bol o služby dvadsaťosemročného pravorukého beka záujem. Už teraz ho niekoľko tímov prejavuje. Žiaden ho však nechce angažovať skôr ako bude očistený a bez obmedzení.

Treba aj dodať, že na Vojnova má stále práva tím Los Angeles Kings. Ide o podobný prípad ako to bolo s Iľjom Kovaľčukom. Ak by teda mal niekto o jeho služby záujem, museli by s ním najskôr podpísať zmluvu Kings a následne ho vymeniť do daného klubu.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 13. 06. 2018 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL