Daňo poriadne nehrával, ale vo Winnipegu chce zostať

Slovenský útočník Marko Daňo odohral v uplynulej sezóne len 23 zápasov a zvyšné vynechal pre rozhodnutie trénera. Napriek tomu by však rád pokračoval v službách tímu Winnipeg Jets. Povedal to v rozhovore pre denník Nový Čas.

„Zmluva sa mi skončila, no majú na mňa stále právo. Zmluvy sa budú riešiť v období draftu a uvidíme, či mi ponúknu kvalifikačnú. Verím, že miesto pre mňa zostane, lebo partia i tréner vo Winnipegu sú výborní,“ povedal Daňo.

Daňo prezradil, že počas sezóny nemal žiadne depresívne obdobie a bol rád, že sa jeho spoluhráčom na ľade darilo. Po skončení finále Západnej konferencie zostal v kanadskom meste len štyri dni a pobral sa naspäť na Slovensko, kde už po dovolenke v Turecku začal s letnou prípravou.

Ešte pred odchodom z Kanady absolvoval rozhovor s vedením tímu, z ktorého mal dobré dojmy. Tímu sa páčilo, že splnil to, čo mal, že na tréningy chodil prvý a odchádzal posledný.

„Boli preto vďační, že som k povinnostiam pristupoval profesionálne a neplánoval odísť. Chcel som zostať, keďže sme mali výborný tím a play-off veľmi lákalo. Prípadná šanca v ňom by ma mohla posunúť opäť vyššie. Mítingy boli pozitívne, hoci mi nevedia zaručiť, čo sa udeje v lete. S tým, keď som hral, však boli spokojní a tiež s prínosom v kabíne, kde som robil dobrú náladu,“ prezradil.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 13. 06. 2018 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL