Panarinov agent hovoril o predĺžení zmluvy i potenciálnej výmene

V júni sa informovalo, že hviezdny krídelník Artemij Panarin nebol ochotný počas leta podpísať novú zmluvu s tímom Columbus Blue Jackets, čo sa stalo základom pre špekulácie o jeho možnom odchode z Ohia.

Panarinovi skončí po budúcej sezóne dvojročná zmluva v hodnote 12 miliónov amerických dolárov. Blue Jackets sa netaja tým, že by si ho chceli udržať a generálny manažér Jarmo Kekäläinen vie, že má na rokovania stále dosť času.

V nedeľu o situácii hovorila aj druhá strana. Hráčov agent Dan Milstein prezradil, že hlavným dôvodom nerozhodnosti ruského rodáka nie sú podmienky novej zmluvy, ale lokalita, v ktorej by mohol stráviť dekádu svojho života.

„Panarin miluje ten tím a miluje jeho trénera. Nie je to tým, ako sa k nemu správa tím. Je to o tom, či bude chcieť nasledujúcich osem rokov stráviť v Columbuse. To je jediná vec, ktorú teraz zvažuje. Ak by to bola dvojročná zmluva, pravdepodobne by sme ju už podpísali. Nie je to však dvojročná zmluva. Bude to predĺženie zmluvy o sedem alebo osem rokov,“ povedal Milstein pre The Athletic.

Agent tiež potvrdil že Kekäläinen testoval vody na trhu pre potenciálnu výmenu dynamického krídelníka, ale do dnešného dňa ešte nezašiel so žiadnym tímom tak ďaleko, aby sa do hry dostal aj Milstein.

„Jarmo sa snaží nájsť partnera pre výmenu. Ak by tímy chceli poznať jeho dlhodobé plány do budúcnosti, Jarmo by im dal povolenie rozprávať sa so mnou. Ja som ho nepožiadal o komunikáciu s iným klubom a on sa neopýtal mňa, či by som nebol ochotný s klubmi hovoriť. Verím, že všetkých 30 tímov by ho chcelo získať, ale nevidím nikoho, kto by išiel do výmeny bez toho, aby sa najskôr o tom pobavil so mnou,“ dodal agent.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 09. 07. 2018 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL