Islanders si upísali Kovářa a predĺžili zmluvu s Johnstonom

Tím New York Islanders podpísal v pondelok dve zmluvy. Z Kontinentálnej hokejovej ligy pritiahol českého útočníka Jana Kovářa a z vlastného mužstva sa dohodol na predĺžení zmluvy s útočníkom Rossom Johnstonom.

Kovář sa s newyorským klubom dohodol na jednoročnej zmluve v hodnote 2 miliónov amerických dolárov. Záujem o jeho služby malo pritom viacero tímov NHL.

Dvadsaťosemročný rodák z Písku strávil posledných päť sezón v KHL, kde hrával za Magnitogorsk a mal priemer viac ako bod na zápas – v 285 zápasoch zaznamenal 286 bodov za 97 gólov a 149 asistencií.

Johnston sa s Islanders ako obmedzený voľný hráč dohodol na novej štvorročnej zmluve, ktorej finančné podmienky neboli oficiálne zverejnené. Podľa tých neoficiálnych by mal zarobiť rovný milión amerických dolárov ročne. Po skončení zmluvy sa bude môcť stať už neobmedzeným voľným hráčom.

Dvadsaťštyriročný Kanaďan hral v minulej sezóne v AHL i v NHL. V nižšej lige zaznamenal tri góly a osem asistencií v 38 zápasoch. Za prvý tím absolvoval 24 duelov, v ktorých zaznamenal tri góly, tri asistencie a 62 trestných minút. V organizácii pôsobí od roku 2015.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 10. 07. 2018 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL