Pospíšil má v sebe to, čo u hráča hľadáme, tvrdí Conroy

Mnohí fanúšikovia tímu Calgary Flames mali minulý týždeň prvú príležitosť spoznať na ľade hráčov, ktorých si tím vybral v tomto roku na drafte. Bol medzi nimi aj slovenský útočník Martin Pospíšil, u ktorého do popredia idú najmä trestné minúty a fyzická hra. Podľa asistenta generálneho manažéra sa v ňom však skrýva viac.

Earlier today, #Flames GM Brad Treliving and Director of Amateur Scouting Tod Button presented the 2018 #NHLDraft class with their draft jerseys!

Welcome to the #CofRed, @mpospisil91! pic.twitter.com/OZ0tS0TuIc

— Calgary Flames (@NHLFlames) July 7, 2018

„Každý sa u neho pozerá na trestné minúty, ale tá pekná vec je, že Luke Strand bol jeho trénerom v poslednej sezóne a rok predtým bol naším skautom. Ak by som ho mal opísať fanúšikom, tak keď sa na neho pozerám, takmer mi pripomína Antoina Roussela, ale Luke si myslí, že má viac zručností. Momentálne je to chudý chlapec, ale hrá tvrdo. Všetko je to u neho o tíme, nie o ňom samotnom. Urobí všetko pre víťazstvo. Má veľký charakter a to je to, čo my hľadáme,“ povedal Craig Conroy.

Osemnásťročný zvolenský rodák, ktorého meno bude fanúšikom spôsobovať vrásky na čele, bol veľmi šťastný, že si ho na drafte vybralo zo 105. miesta práve Calgary, pre ktoré sa stal vôbec prvou voľbou. Rozvojový kemp si užíval.

„Som skutočne nadšený, že som tu, že som tu s chlapcami. Je to pre mňa skutočne dobrá skúsenosť,“ skonštatoval Pospíšil, ktorý otvorené priznáva, že sa mu páči hrať fyzický ladený hokej. „Určite. Rád hrám do tela. Chcem podporovať mojich spoluhráčov a byť dobrým spoluhráčom.“

Verme, že tento mnohými podceňovaný hráč dokáže v budúcnosti naplniť nádeje, ktoré do neho kanadský tím vložil. V rozvojovom kempe Flames ho inak doplnili aj ďalší dvaja útočníci spod Tatier – Adam Ružička a Miloš Roman.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 10. 07. 2018 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL