Kto zo zvyšku sa radí medzi najlepších voľných hráčov?

Generálni manažéri tímov NHL, ktorí ešte chcú v lete svoje tímy doplniť o voľných hráčov, musia zachádzať hlbšie, aby našli nezamestnaného hráča, ktorý by stál málo, ale ktorý by mohol svojím prínosom milo prekvapiť.

Momentálne už lákavých mien na trhu s voľnými hráčmi veľa nie je. Napriek tomu však ešte nájdeme pár hráčov, ktorí majú skúsenosti a ktorí by mohli lákať pozornosť tímov bez toho, aby sa museli spoliehať na jesenný boj cez skúšobné kontrakty. Toto je top 5 neobmedzených voľných hráčov súčasnosti:

1. Rick Nash

Vek: 34
Post: pravý krídelník
Cap-hit 2017/18: 7,8 mil. USD

Nash má jasne najzvučnejšie meno z dostupných voľných hráčov, ale v jeho prípade ešte ani nie je známe, či bude v kariére pokračovať. Už pred 1. júlom povedal, že tak skoro rozhodnutie neurobí. Je zrejmé, že ak by s niekým zmluvu podpísal, čakal by ho dramatický platový pokles. Stále je to však platný silový útočník, o ktorého by mal byť v prípade pokračovania kariéry značný záujem.

2. Luca Sbisa

Vek: 28
Post: obranca
Cap-hit 2017/18: 4 mil. USD

Sbisa je asi najlepším dostupným obrancom. Ešte nemal ani tridsať rokov, no skúsenosti už zbieral aj vo finále Stanleyho pohára. Vegas opúšťa po tom, čo podľa generálneho manažéra Georga McPheeho odmietol dve ponuky. V minulej sezóne hrával 19 a pol minúty na zápas a v 30 dueloch si pripísal 14 kanadských a osem plusových bodov.

3. Tobias Enström

Vek: 33
Post: obranca
Cap-hit 2017/18: 5,75 mil. USD

O päť rokov starší je švédsky rodák, ktorý je stále solídnym defenzívnym obrancom. Keď mu zdravie slúžilo, tak bol vo Winnipegu platný. Práve zdravie a pokročilý vek sú však u neho veľkým otáznikom. V minulej sezóne odohral len 43 zápasov, v ktorých nastupoval na viac ako 17 minút. Rád by zostal v NHL, ale určite by o neho bol záujem v Európe, ak by mu zámorské možnosti nevyhovovali.

4. Dan Hamhuis

Vek: 35
Post: obranca
Cap-hit 2017/18: 3 mil. USD

Ďalší veterán, ktorý sa v obrane zameriava najmä na svoje vlastné pásmo. Novému tímu by priniesol skúsenosti a spoľahlivosť. Za sebou má najproduktívnejší ročník (24 bodov) z posledných piatich a dres Dallasu si neobliekol v sezóne len trikrát. Inak mu zdravie slúžilo a svoje si splnil. Pár tímov o neho prejavilo záujem. Jeho prioritou je tím so šancou na zisk Stanleyho pohára.

5. Brooks Orpik

Vek: 37
Post: obranca
Cap-hit 2017/18: 5,5 mil. USD

Je starý a pomalý, ale patrí medzi hráčov, ktorí majú skúsenosti, vodcovské schopnosti a ktorí si v lige vybudovali rešpekt svojou snahou a tímovým duchom. Pri krátkodobej lacnejšej zmluve zostáva atraktívnou alternatívou pre viacero tímov, ktoré hľadajú skúseného obrancu ochotného hádzať sa do striel. Stále nie je vylúčený ani jeho návrat do Washingtonu.

Za zmienku stoja aj: Alexej Jemelin, Kari Lehtonen, Mark Letestu, Mike Cammalleri, Kevin Bieksa, Steve Mason, Jason Garrison, Drew Stafford, Kris Versteeg, Derek Grant, Alex Chiasson, Daniel Winnik...


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 11. 07. 2018 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL