Schneider by mohol vynechať začiatok novej sezóny

Brankár tímu New Jersey Devils, Cory Schneider, by po operácii bedrového kĺbu nemusel byť pripravený na začiatok novej sezóny.

Tridsaťdvaročný Američan absolvoval operáciu 1. mája a vtedy doktori odhadovali, že sa bude zotavovať päť mesiacov. Stále je tak možné, že otvárací zápas proti Edmontonu (6. októbra) stihne, ale klub chce pristupovať k jeho návratu s trpezlivosťou.

„Či to bude september alebo október, nič s Corym neuponáhľame. Máme tu Keitha Kinkaida a preto sme podpísali zmluvu s Eddiem Läckom. Viac noviniek o Corym budeme mať neskôr počas leta,“ povedal generálny manažér Ray Shero.

Schneider vynechal pre zranenie slabín a bedra 16 zápasov minulej sezóny. Celú sezónu uzavrel s bilanciou 17-16-6 a 90,7% úspešnosťou zákrokov, ale v posledných 12 dueloch pred play-off mal bilanciu 0-10-2 s 86,3% úspešnosťou zákrokov.

„Hral cez zranenie, ale na konci sezóny to bolo niečo, čo musel urobiť. Je to v súčasnosti bežné zranenie u brankárov. Ovplyvňovalo aj iné aspekty jeho hry. Dúfajme, že všetko sa vyrieši a bude to už len minulosťou,“ dodal Shero, ktorý nepochybuje, že útočníci Taylor Hall a Nico Hischier stihnú kemp.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 12. 07. 2018 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL