Parise sa zo zranenia zotavil a už môže robiť všetko

Zach Parise vyhlásil, že už je opäť zdravý a dostal od doktorov povolenie robiť všetko. Útočník tímu Minnesota Wild si tak už v stredu zahral hokej po prvýkrát od zlomeniny prsnej kosti.

Tridsaťtriročný Američan si zahral v Da Beaty League, čo je letná liga štyroch proti štyrom, ktorá sa hrá na týždňovej báze medzi výbermi zloženými aj z hráčov NHL. Hoci nešlo o oficiálny súťažný duel, potešilo ho, že v ňom mohol hrať.

„Dúfam, že tam nikto nerozdáva bodyčeky, ale cítim sa dobre. Je fajn byť späť na ľade. Cítim sa dobre,“ povedal Parise, ktorý sa zranil 17. apríla v zápase číslo tri zo série proti Winnipegu. Dokázal v nej streliť tri góly.

V základnej časti skúsený útočník odohral len 42 zápasov, pretože 24. októbra absolvoval operáciu a svoj debut v sezóne 2017/18 zažil až 2. januára. Po pomalom rozbehu nakoniec zaznamenal 24 bodov za 15 gólov a deväť asistencií.

Parise bude teraz pokračovať vo svojej bežnej letnej príprave a odohrá aj viac zápasov v letnej lige. Toho, že by v nej mohol utrpieť ďalšie zranenie, sa neobáva: „Ste tu, aby ste hrali, dostali sa do formy a do strehu. Nikto sa tu nikoho nesnaží zraniť.“


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 13. 07. 2018 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL