Shattenkirk by mal byť pripravený na prvý deň kempu

Obranca Kevin Shattenkirk sa vo štvrtok po prvýkrát počas leta postavil na ľad a následne povedal, že je na dobrej ceste, aby bol pripravený na prvý deň tréningového kempu tímu New York Rangers.

Dvadsaťdeväťročný Američan, ktorý pred rokom podpísal s newyorským klubom štvorročnú zmluvu, vynechal posledných 36 zápasov minulej sezóny pre zranenie ľavého kolena. Vo štvrtok si zakorčuľoval s deťmi počas letného kempu v Tréningovom centre MSG.

„Chcem sa len uistiť, že to beriem zľahka, nechcem na to ísť zhurta a prehnať to,“ povedal Shattenkirk. „To mi v minulosti spôsobovalo opuchy. Máme silu a všetko okolo kolena, takže mi to umožní postupne ho posilňovať a obmedziť opuchy.“

Shattenkirk povedal, že zranenie utrpel ešte počas tréningového kempu. Operáciu absolvoval však až 19. januára. Dovtedy zaznamenal 23 bodov za päť gólov a 18 asistencií. V marci sa pokúsil obnoviť korčuľovanie, ale nakoniec sa už na ľad až do konca sezóny nevrátil.

„Myslím si, že to, že sme končili už v apríli a nemusel som sa naháňať za tým, aby som odohral ešte nejaké zápasy, mi umožnilo zintenzívniť rehabilitácie tak, aby som mohol začať moju letnú prípravu skoro. Vďaka tomu sme dali všetko do poriadku. Začali sme pomaly, ale cítil som, že sa mi vracia sila naspäť, čo ma povzbudilo,“ poznamenal obranca.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 13. 07. 2018 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL