Talentovaný ruský brankár je pripravený na ďalší krok vo Washingtone

Iľja Samsonov podpísal nováčikovskú zmluvu v čase, keď Washington bojoval v sérii s Pittsburghom. Preto tento podpis zmluvy príliš nevytŕčal. Talentovaný ruský brankár však už myslí na prerazenie v NHL.

Po troch sezónach v KHL je dvadsaťjedenročný Rus pripravený urobiť ďalší krok vo svojej kariére. A hoci je v pláne, že sezónu začne v záložnom tíme Hershey Bears z AHL, on verí, že nebude trvať dlho, kým sa prebojuje do prvého tímu Capitals.

„Ak by som sa necítil byť pripravený na NHL, tak by som neurobil tento krok vpred a neprišiel by som sem. Chápem, že sa tu toho musím ešte naučiť veľa, ale som pripravený učiť sa a napredovať. Samozrejme, že si verím a skutočne sa chcem u Capitals presadiť,“ povedal Samsonov pre klubový web.

V hlavnom meste Spojených štátov amerických je dlhodobou brankárskou jednotkou Braden Holtby. Tím však v lete vymenil jeho náhradníka Philippa Grubauera, a tak miesto dvojky je zatiaľ vyhradené pre Pheonixa Copleyho, vlaňajšiu jednotku Bears.

Samsonov mal v minulej sezóne v drese Magnitogorska bilanciu 12-9-1 s 92,6% úspešnosťou zákrokov a priemerom 2,31 inkasovaného gólu na zápas. Po príchode do Severnej Ameriky sa bude musieť vyrovnať s iným štýlom hry i s inými rozmermi klziska.

„Strely budú na bránu lietať rýchlejšie, na malej ploche budú veľkí muži. Bude musieť bojovať s premávkou, aby videl puky. Trendom je, že pred bránu chodia veľkí chlapi a s tým sa bude musieť vyrovnať, ak sa chce posunúť a zažiť úspechy aj na úrovni NHL,“ poznamenal bývalý brankár Olie Kölzig, ktorý v súčasnosti pracuje ako rozvojový tréner.

Samsonov sa musí zlepšiť aj v angličtine a zžiť s novou kultúrou. Po rozvojovom kempe sa presunul do Detroitu, kde sa pripravuje na sezónu pod dohľadom svojho agenta, bývalej hviezdy Red Wings Igora Larionova. Do Ruska by sa pred jej začiatkom už vrátiť nemal. „Chcem sa seriózne pripraviť,“ dodal.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 16. 07. 2018 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL