Carolina vymenila Skinnera do Buffala

Tím Carolina Hurricanes napokon urobil to, o čom sa už dlhšie špekulovalo. Útočníka Jeffa Skinnera vo štvrtok vymenil do tímu Buffalo Sabres za mladíka Cliffa Pu a tri draftové voľby.

OFFICIAL TRADE: We've acquired Jeff Skinner from Carolina for forward Cliff Pu, a second-round pick in the 2019 NHL Draft, a third-round pick in the 2020 NHL Draft and a sixth-round pick in the 2020 NHL Draft. pic.twitter.com/cFZswscWLS

— Buffalo Sabres (@BuffaloSabres) August 2, 2018

Dvadsaťšesťročný Skinner vstupuje do posledného roka šesťročného kontraktu v hodnote 34,5 milióna amerických dolárov. Jeho „cap hit“ pre budúcu sezónu je 5,725 milióna, no reálne zarobí 6 miliónov. Potom sa môže stať neobmedzeným voľným hráčom.

Buffalo poslalo do Raleigh 20-ročného kanadského útočníka Pu, ktorého Hurricanes draftovali v roku 2016 zo 69. miesta. V ostatných štyroch rokoch pôsobil v OHL, ktorú dvakrát vyhral. V roku 2016 získal prestížny Memorial Cup. Spolu s ním putovali Caroline voľby v 2. kole draftu 2019, v 3. a 6. kole draftu 2020.

„Teraz bol ten správny čas na výmenu a na to, aby sme Jeffovi umožnili nový začiatok v Buffale. Za posledné štyri mesiace sme hovorili so všetkými tímami NHL a Sabres nám ponúkli najlepšiu protihodnotu,“ povedal o traknsakcii generálny manažér Hurricanes Don Waddell. Takto o Skinnera neprišiel zadarmo.

Siedmy hráč draftu z roku 2010 odohral v minulom ročníku všetkých 82 zápasov, v ktorých strelil 24 gólov a pridal 25 asistencií. S 93 odobranými pukmi bol druhým najlepším hráčom v lige. V ročníku predtým si vytvoril osobné maximum s 37 gólmi a ďalšie vyrovnal so 63 bodmi.

Skinner absolvoval v NHL doposiaľ 579 stretnutí s bilanciou 204 gólov a 379 bodov. Vicemajster sveta z minulého roka odohral všetkých osem sezón v Raleigh. V roku 2011 získal Calderovu trofej pre najlepšieho nováčika súťaže.

„Jednou z jeho predností je, že pravidelne strieľa veľa gólov. Vytvára tiež veľa šancí pri rovnovážnom počte hráčov na ľade, takže vhodne doplní náš tím,“ vyhlásil generálny manažér Sabres Jason Botterill o Skinnerovi, ktorý sa vzdal úplnej klauzuly o nevymeniteľnosti, aby sa výmena mohla uskutočniť.

Thank You, Jeff pic.twitter.com/GSyqO3cz5P

— Carolina Hurricanes (@NHLCanes) August 2, 2018



Autor: Marián Masaryk | Vydané: 03. 08. 2018 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL