Panarin bude seriózne uvažovať o návrate do Chicaga

Hviezdny ruský útočník Artemij Panarin má za sebou najlepšiu sezónu kariéry, prvú v drese tímu Columbus Blue Jackets. Ďalšiu však možno nepridá, pretože podľa The Athletic zvažuje návrat do jeho prvého pôsobiska v NHL.

Dvadsaťšesťročný krídelník sa už dávnejšie otvorene vyjadril, že neplánuje podpísať novú zmluvu s Blue Jackets. Navyše, bude s nimi rokovať len do 13. septembra, keď sa začne tréningový kemp. O rok sa môže stať neobmedzeným voľným hráčom.

Scott Powers informoval, že víťaz Calderovej trofeje z roku 2016 by sa mohol vrátiť do tímu Chicago Blackhawks, v ktorom odštartoval kariéru v NHL. Ťažil najmä zo spolupráce s Patrickom Kaneom. Hráčov agent Dan Milstein sa však k tejto špekulácii odmietol vyjadriť.

Columbus už údajne skúšal toto leto Panarina vymeniť, ale neúspešne. Po budúcej sezóne mu vyprší dvojročná zmluva s priemerným platom 6 miliónov dolárov. Do Ohia prišiel v júni 2017 výmenou za Brandona Saada, ktorému sa potom v Chicagu nedarilo.

Kým Saad nazbieral v ročníku 2017/18 iba 35 bodov v 82 zápasoch, Panarin si vytvoril nové osobné maximá s 55 asistenciami a 82 bodmi v 81 dueloch. S prehľadom ovládol tímovú produktivitu a najmä vďaka nemu Blue Jackets opäť postúpili do play-off.

Generálny manažér Jarmo Kekäläinen sa koncom júla vyjadril, že Panarin podľa neho začne budúci ročník v Columbuse. Či v ňom víťaz Gagarinovho pohára a vicemajster sveta z roku 2015 zostane aj potom, je zatiaľ otázne.


Autor: Marián Masaryk | Vydané: 04. 08. 2018 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL