Skinner sa teší na mladé hviezdy v Buffale

Jeff Skinner po rokoch opúšťa tím Carolina Hurricanes, ale na nové pôsobisko sa teší. V piatkovom rozhovore pre oficiálny web NHL vyjadril nadšenie najmä z mladých hviezd, s ktorými bude v drese Buffala Sabres hrávať.

Odporúčame:
Carolina vymenila Skinnera do Buffala

Dvadsaťšesťročný útočník sa dokonca vzdal klauzuly o nevymeniteľnosti, aby pred posledným rokom aktuálnej zmluvy mohol prijať novú výzvu. Najviac sa teší na centra Jacka Eichela, dvojku draftu z roku 2015. Mohol by s ním hrať v prvom útoku.

„Teším sa na stretnutie s ním, chcem ho spoznať. Momentálne je jedným z najlepších stredných útočníkov v lige a mať takého hráča v tíme je vždy vzrušujúce, “ povedal Skinner, ktorý spomenul aj súčasnú draftovú jednotku Rasmusa Dahlina. „Veľa som o ňom počul. Je to skvelý hráč.“

Niekdajší víťaz Calderovej trofeje odohral v minulom ročníku všetkých 82 zápasov, v ktorých strelil 24 gólov a pridal 25 asistencií. S 93 odobranými pukmi bol druhým najlepším hráčom v lige. V nej už absolvoval 579 duelov s bilanciou 204 gólov a 379 bodov.

Práve na siedmeho hráča draftu z roku 2010 a jeho spoluprácu s Eichelom sa budú Sabres v budúcej sezóne spoliehať. Dvadsaťjedenročný Eichel si vytvoril osobné maximum so 64 bodmi (25+39), aj keď odohral iba 67 zápasov.

„Je tu vzrušujúca skupina mladých hráčov. Som nadšený, že sa k nim pridám ako ďalší diel skladačky. Čaká má nový začiatok, prvýkrát budem v novom prostredí a všetko spoznávať. Ja sa však na to teším a už sa neviem dočkať začiatku sezóny,“ dodal Skinner.

Buffalo skončilo v minulej sezóne opäť na samom dne ligovej tabuľky. Práve Skinner by mohol byť tým hráčom, ktorý mužstvu pomôže postúpiť do play-off prvýkrát od roku 2011. Podarí sa mu to?

Tvorcovia hry NHL19 už ukázali, ako bude Skinner vyzerať v drese Sabres. Posúďte sami:

When you have trade difficulty set to 'easy'. #NHL19 pic.twitter.com/vzVPezhSkJ

— #NHL19 (@EASPORTSNHL) August 2, 2018



Autor: Marián Masaryk | Vydané: 04. 08. 2018 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL